Με νέες μαρτυρίες και ντοκουμέντα συνεχίζεται η έρευνα της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, ενώ όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν και οδηγούν στη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης. Σε ύποπτο αυτοκίνητο με το οποίο πιθανά μεταφέρθηκε το πτώμα του άτυχου 23χρονου στον «τάφο» του, ανιχνεύτηκε ανθρώπινο αίμα.

Ποια είναι όμως η πορεία αυτού του επαγγελματικού οχήματος; Ο ιδιοκτήτης της μάντρας που το αγόρασε πρώτος έσπασε τη σιωπή του ενώ το ίδιο έκανε και ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου αυτοκινήτων που το έπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. Σοκ προκαλούν τα όσα πρόσεξε και κατέθεσε στις Αρχές ο δεύτερος άντρας.

«Το έπλυνα έντεκα φορές…»

Η εκπομπή εντόπισε τον ιδιοκτήτη του πλυντηρίου που καθάρισε το ύποπτο αυτοκίνητο πριν αυτό πουληθεί για δεύτερη φορά... Όπως είπε ο ίδιος, του το έδωσε για καθαρισμό ο ιδιοκτήτης μιας μάντρας αυτοκινήτων που το είχε αγοράσει από τον προηγούμενο κάτοχο. Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος διέκρινε κάποιες παράξενες κηλίδες στην ταπετσαρία του πίσω καθίσματος και της εσωτερικής πλευράς της πόρτας. Οι κηλίδες αυτές δεν καθάρισαν εντελώς παρά τις επίμονες προσπάθειες του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, έπλυνε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έντεκα φορές! Ο ίδιος είχε πλύνει με βιολογικό καθαρισμό και το κάλυμμα της καρότσας του αυτοκινήτου, στο οποίο εντοπίστηκε τρία χρόνια μετά το ανθρώπινο αίμα.

«Με έπνιγε η άσχημη μυρωδιά του αυτοκινήτου...»

Ο ιδιοκτήτης της μάντρας που παρέλαβε πρώτος το ύποπτο επαγγελματικό αυτοκίνητο, μιλώντας στην εκπομπή είπε πως ο πρώην κάτοχος του εν λόγω αυτοκινήτου είχε απευθυνθεί σε αυτόν το καλοκαίρι του 2011, λίγο πριν αποκαλυφθεί το πτώμα του άτυχου Κωστή Πολύζου. Του είχε πει ότι ήθελε να το πουλήσει γιατί σκόπευε να μετακομίσει σε άλλη πόλη και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν θα του ήταν πια χρήσιμο. Περιγράφει την εικόνα που παρουσίαζε το εσωτερικό του οχήματος. Ήταν πολύ βρώμικο και η μυρωδιά ήταν έντονη και ιδιαίτερα άσχημη. Όπως είπε, ακόμα κι όταν το αυτοκίνητο πλύθηκε με βιολογικό καθαρισμό, δεν ξεμύριζε με τίποτα και χρησιμοποίησε και ο ίδιος διάφορους τρόπους για να καλύψει τη βρώμα.

protothema.gr