Ακόμα μια διάκριση ήρθε για την Ελλάδα στην υδατοσφαίριση γυναικών.
Με τη Χανιώτισσα αρχηγό του Φιλιώ Μανωλιουδάκη σε μεγάλη ημέρα ο Ολυμπιακός, με παλικαρίσια εμφάνιση επικράτησε με σκορ 10-9 της οικοδέσποινας Φιρέντσε, στον τελικό του LEN Trophy, πανηγυρίζοντας τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο.
Με κόντρα διαιτησία οι \”ερυθρόλευκες\” κατάφεραν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου χάρη σε γκολ της Νοξ 23\’\’ πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.

Είναι η τρίτη κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού θεσμού του πόλο γυναικών για την Ελλάδα, αφού είχαν προηγηθεί Βουλιαγμένη (2003) και Εθνικός (2010).

Η Μανωλιουδάκη πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο και άλλα τόσα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης, που διεξήχθη στη Φλωρεντία.

Η Αυστραλή Νοξ, που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό μόνο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με απίστευτη \”λόμπα\” χάρισε τη νίκη στην Ελληνική ομάδα.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-4, 1-2, 4-3,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου, Νοξ 2, Σταματοπούλου.

ΦΙΡΕΝΤΣΕ (Αντρέα Σελαρόλι): Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαιότσο, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι 4, Μάσι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Τζιάκι 1, Κρέγκ 1.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook