Σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων την εβδομάδα που έρχεται με φόντο τη διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα προγραμματίζουν:

-Τρίτη 8/4 έκτακτη κοινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Γιατρών στο αμφιθέατρο «Κωστής Νικηφοράκης» στις 13:30 για τις νέες διαθεσιμότητες οδηγών και νυχτοφυλάκων, την προωθούμενη κατάργηση της μονιμότητας των γιατρών ΕΣΥ, την επιχειρούμενη αξιολόγηση, την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου, τις ελλείψεις προσωπικού, τις περικοπές στα κονδύλια εφημεριών-υπερωριών, τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

-Τετάρτη 9/4 συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Κοινές απεργιακές επιτροπές με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία.

-Παρασκευή 11/4 5ωρη στάση εργασίας 10:00-15:00 με παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 στα γραφεία διοίκησης. Να μην υπογραφεί καμιά διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας – καμιά διαθεσιμότητα –απόλυση εργαζόμενου. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του νοσοκομείου σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να καταβληθούν άμεσα οι χρωστούμενες εφημερίες και υπερωρίες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook