Νέος χώρος ταφής αποκλειστικά για λεσβίες εγκαινιάζεται σε νεκροταφείο ηλικίας 200 ετών αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο.

Το κοιμητήριο Lutheran Georgen Parochial έχει εμβαδόν 400 τ.μ και θα χει χωρητικότητα για 80 τάφους, όπου θα φιλοξενούνται ομοφυλόφιλες γυναίκες.

Η εκπρόσωπος της ένωσης Usah Zachau είπε ότι ο χώρος ταφής θα εγκαινιαστεί την Κυριακή ως μέρος όπου μέλη της λεσβιακής κοινότητας θα μπορούν να ζουν μαζί στη μετά θάνατον ζωή.

Η Usah Zachau είπε ακόμη ότι ο χώρος παραχωρήθηκε στην ένωση λεσβιών για 30 ολόκληρα χρόνια, με την υποχρέωση να φροντίζουν την περιοχή.

Η εκπρόσωπος του οργανισμού που ονομάζεται Safia δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενη που έγινε δεκτό το αίτημα για δημιουργία ενός χώρου όπου γυναίκες θα μπορούν να θαφτούν η μία δίπλα στην άλλη και να βρίσκονται συνδεδεμένες στην τελευταία τους κατοικία και στη ζωή μετά θάνατον.

Περίπου είκοσι γυναίκες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής. Το σύνολο του έργου χρηματοδοτείται από την ένωση και η συντήρηση του δεν θα έχει καμία χρηματοδότηση από το κράτος. Η έκταση παραχωρήθηκε δωρεάν για διάστημα 30 ετών.

Εκπρόσωπος της εκκλησίας δήλωσε πως, η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες ομάδες που επιθυμούν να κάνουν χρήση περιοχών της υπόλοιπης έκτασης και δεν αποκλείεται σύντομα να έρθουν σε συμφωνία με Μουσουλμανική ομάδα.

Πηγή: thelocal

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook