Μπορεί η άνοιξη και κυρίως το καλοκαίρι να είναι οι εποχές της ξεγνοιασιάς, του ήλιου και της καλοπέρασης, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς τα κορίτσια, δεν μπορούμε να απολαύσουμε την… μαγεία της φύσης στο έπακρον, ή τουλάχιστον όχι με τόση θέρμη όσο τα αγόρια! Ο λόγος; Αυτή η καταραμένη η αποτρίχωση, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται ο μεγαλύτερος εφιάλτης μας και στοιχειώνει τα όνειρά μας!

Αν είστε από εκείνες που έχουν προνοήσει να κάνουν λέιζερ, κάτι που βέβαια συνεπάγεται και την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα, τα θερμά μας συγχαρητήρια! Αν όμως είστε από εκείνες, που για ακόμη μία χρονιά θα γίνετε κολλητές με το ξυραφάκι ή το αποτριχωτικό κερί, σας ευχόμαστε μόνο κουράγιο μέσα από την καρδιά μας!

Και επειδή γνωρίζουμε, ότι το θέμα της αποτρίχωσης σας αφορά, είπαμε να σας λύσουμε κάποιες πολύ βασικές και ίσως κάπως… ντροπιαστικές απορίες που μπορεί να έχετε για το μείζον αυτό θέμα! Να δούμε τι άλλο θα κάνουμε για εσάς!!!

1. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τη θυλακίτιδα; Νομίζατε ότι μόνο εσείς υποφέρετε από τις τριχούλες που γυρίζουν και στη συνέχεια κάνουν το δέρμα να μοιάζει… πουά; Μη στενοχωριέστε γιατί δεν είστε η μόνη εκεί έξω! Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε τη θυλακίτιδα λοιπόν, είναι να αποφεύγετε τα πολύ εφαρμοστά ρούχα αλλά και το συχνό ξύρισμα. Γενικότερα καλό θα ήταν να μείνετε σταθερές σε μία μόνο μέθοδο αποτρίχωσης ώστε να τη συνηθίσει και δέρμα! Επίσης, μία απολέπιση λίγο πριν επιτεθείτε στον εχθρό είναι πραγματικά σωτήρια!

2. Πόσο διάστημα πρέπει να περνάει ανάμεσα στις αποτριχώσεις στην περιοχή του μπικίνι; Καταλαβαίνουμε απόλυτα το πρόβλημα, ειδικά το καλοκαίρι που κάποιες τυχερές εμφανίζονται ακόμη και κάθε μέρα στην παραλία! Το θέμα στην προκειμένη είναι να έχετε προνοήσει και να κάνετε κανονικά αποτριχώσεις καθ\’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ώστε η τρίχα να αδυνατίσει. Αν δεν το κάνατε, ή γενικότερα μόλις ξεκινήσατε την αποτρίχωση στην περιοχή, καλό θα ήταν τις πρώτες φορές, να επισκεφθείτε ένα κέντρο αισθητικής. Σίγουρα θα σας κάνουν καλύτερη δουλειά, και θα βάλουν στην περιοχή κρέμες ή έλαια που θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο την επανεμφάνιση της τριχοφυίας.

3. Τι μπορώ να κάνω για να πονάει λιγότερο; Βασικά κυρίως υπομονή γιατί η αλήθεια είναι ότι και εντελώς ο πόνος είναι αδύνατον να εξαφανιστεί. Επιλέξτε καλή ποιότητα κεριού και φροντίστε να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, την προηγούμενη μέρα της αποτρίχωσης μην πιείτε αλκοόλ, ενώ να ξέρετε ότι αν περιμένετε να αδιαθετήσετε, σίγουρα ο πόνος θα είναι μεγαλύτερος και η δουλίτσα όχι και τόσο… αποτελεσματική!

4. Πώς θα καταλάβω ότι το κέντρο αισθητικής που επισκέπτομαι είναι καθαρό; Αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αρχικά θα πρέπει να μυρίζει αλλά και να φαίνεται καθαρό, ενώ μη διστάσετε να ρωτήσετε για τα προιόντα που χρησιμοποιούν πάνω σας. Αν για παράδειγμα δεν σας φαίνονται καινούρια μπορείτε να απαιτήσετε αλλαγή, και φυσικά στη συνέχεια να μην ξαναπάτε στο συγκεκριμένο μαγαζί. Όλα θα πρέπει να φαίνονται και να είναι καινούρια!

5. Πώς θα αποφύγω τη φαγούρα μετά την αποτρίχωση στο μπικίνι; Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι τραγικό και πολύ ενοχλητικό. Συνήθως συμβαίνει, επειδή καμιά φορά το κερί που χρησιμοποιείται δεν είναι 100% φυσικό. Προτιμήστε φυσικά προιόντα λοιπόν και να είστε σίγουρες ότι θα απαλλαγείτε από τη φαγούρα.

queen.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook