​Με μια περιουσία ισούται η προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες!

Οι γονείς, αναγκάζονται να βάλουν… πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη, καθώς για ΚΑΘΕ παιδί, χρειάζονται τουλάχιστον 14.000 ευρώ προκειμένου να καλύψουν τα εκπαιδευτικά του έξοδα.

Παρά την οικονομική κρίση, οι οικογένειες δεν διακινδυνεύουν να στείλουν το παιδί τους απροετοίμαστο στις εξετάσεις, και η προετοιμασία του είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής, το ετήσιο κόστος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ξεκινά για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου από 1.200 ευρώ ετησίως για έξι ώρες την εβδομάδα για εννέα μήνες, και καταλήγει στα 3.700 ευρώ ετησίως για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που έχουν επιλέξει τις σχολές της θετικής κατεύθυνσης, στην οποία μετέχουν πολλοί αριστούχοι με στόχευση τις περιζήτητες θέσεις των ιατρικών και των πολυτεχνικών σχολών.

Για να καταλάβετε για τι ποσά μιλάμε, αρκεί να σας πούμε ότι πέρυσι πέρυσι δαπανήθηκαν 1,05 δισ. ευρώ για την προετοιμασία στα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, με το ποσό να παρουσιάζεται μειωμένο μόλις κατά 5,4% σε σύγκριση με το 2010.

Εκτός πάντως από τα φροντιστήρια για την προετοιμασία των Πανελληνίων, υπάρχουν ΚΑΙ τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Το μηνιαίο κόστος κυμαίνεται από 30 έως 170 ευρώ και εξαρτάται από τον αριθμό ωρών και μαθητών ανά τμήμα και το επίπεδο.

Για παράδειγμα, για την απόκτηση του πτυχίου Lower το μηνιαίο κόστος είναι έως 120 ευρώ, και για το Proficiency 180 ευρώ. Συνολικά, για την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα οι γονείς δίνουν περί 859,29 εκατ. ευρώ ετησίως.

Φανταστείτε τώρα και υπολογίστε πόσα χρειάζεται μια οικογένεια με δυο παιδιά και πάνω!

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook