Στην οδό Κατεχάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου, περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, Μανώλη Συντυχάκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού \”λοινή πεποίθηση κατοίκων, καταστηματαρχών και «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει την πεζοδρόμηση της Κατεχάκη και να σταματήσει η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι πολεοδομίας και τεχνικών έργων τους «στρουθοκαμιλισμούς». Η ανοχή της δημοτικής αρχής στην παράνομη αποκαθήλωση πινακίδων απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα ήξεις αφίξεις σχετικά με τη μελέτη Ρέντζου, κ.λ.π. έχει οδηγήσει σε καταστρατήγηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με τη διέλευση των οχημάτων επί της οδού έχουν υποστεί βλάβη οι κυβόλιθοι, οι σχάρες, ενώ το πρωί δεν μπορούν οι καταστηματάρχες να ανοίξουν τα μαγαζιά τους από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα μπροστά στις εισόδους. Δεν φτάνει η οικονομική κρίση, τα δυσβάστακτα τέλη κοινόχρηστων χώρων που πληρώνουν στο δήμο, έχουμε το δήμο να κάνει πλάτες στα μεγάλα συμφέροντα προκειμένου να κερδοφορήσουν σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι θα υπερασπιστεί η δημοτική ομάδα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την απόφαση για την πεζοδρόμηση, απαιτώντας μάλιστα άμεσα πριν τις εκλογές, κόντρα στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα μεγαλοϊδιοκτητών Πάργκινγκ που συμπεριφέρονται σαν απόλυτοι άρχοντες στην πόλη. Η δημοτική αρχή οφείλει να επαναφέρει τη σήμανση απαγόρευσης διέλευσης τροχοφόρων από την οδό, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα άμεσα τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων. 
Καλούμε τους κατοίκους και καταστηματάρχες σε επαγρύπνηση στο ενδεχόμενο υπόγειων και πραξικοπηματικών ενεργειών από την πλευρά δήμου και μεγαλοεπιχειρηματιών για ανατροπή της απόφασης με προσχηματικού τύπου δικαιολογίες.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook