Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για τρομοκρατική ενέργεια όσον αφορά την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia καθώς αξιωματούχος της κυβέρνησης της Μαλαισίας δήλωσε ότι το αεροσκάφος μπορεί να ακολούθησε «ηθελημένα» μια διαδρομή σχεδιασμένη για να αποφεύγει τα ραντάρ της Μαλαισίας και της Ινδονησίας.
Η περαιτέρω εξέταση των δεδομένων από δορυφόρους και ραντάρ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δείχνει ότι το αεροπλάνο με τους 239 επιβάτες πέταξε βόρεια και μετά έκανε μια στροφή στα όρια της Ινδονησίας, αφού πρώτα «χάθηκε» από τα στρατιωτικά ραντάρ της Μαλαισίας, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε νότια προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου πιστεύεται ότι ήταν το σημείο συντριβής.
Την ίδια ώρα στο σημείο όπου καταγράφηκαν οι τρεις παλμοί που μπορεί να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους σπεύδει και το ειδικά εξοπλισμένο βρετανικό σκάφος HMS Echo, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην περιοχή το πρωί της Δευτέρας.
Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων Άνγκους Χιούστον σε συνέντευξη τύπου την Κυριακή ανέφερε ότι «για την ώρα το πιο ελπιδοφόρο σήμα είναι αυτό που κατέγραψε το κινεζικό Haixun 01» καθώς καταγράφηκε σε μια περιοχή που ταυτίζεται με αυτή που έχουν υπολογίσει οι ειδικοί ότι κατέπεσε το αεροσκάφος.
Σύμφωνα με ειδικό που μίλησε στο Sky News η συχνότητα των 37,5 κιλοχερτζ είναι δύσκολο να προέρχεται από φάλαινα ή άλλο θηλαστικό.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook