Σε ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου" με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ.Κώστα Καμπιτάκη, αναφέρονται τα εξής:

"Όταν μιλάμε ακόμα για τα στοιχειώδη, σε μια περιοχή που ζουν σήμερα 16.500 άνθρωποι, όταν παλεύουμε για την ύπαρξη αυτονόητων αστικών υποδομών, όταν η αξιολόγηση των προτεραιοτήτων, γίνεται με κριτήρια γνωριμίας και ψηφοθηρίας, κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Παλεύουμε μαζί με τους πολίτες για μια τοπική αυτοδιοίκηση που τα έργα και οι προτεραιότητες δε θα εξαρτώνται από τις γνωριμίες με τους αιρετούς, αλλά από το διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της! 

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε η κίνηση «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» και ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Καμπιτάκης με φορείς και πολίτες του Γαζίου στους χώρους του πολιτιστικού συλλόγου.

Σχεδιάζουμε μαζί με τους δημότες την κατάρτιση, υλοποίηση και τήρηση ενός προγραμματισμού, που θα υπακούει στις ανάγκες της κοινωνίας. Σχεδιάζουμε τη σύνδεση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής με τον τουρισμό, σε μια περιοχή που μπορούν να παραχθούν τα πάντα, και ταυτόχρονα να διατεθούν και να καταναλωθούν!

Διεκδικούμε την ενδοδημοτική και διαδημοτική κυκλοφοριακή αστική σύνδεση μιας περιοχής, που γειτνιάζει άμεσα με το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο, το ΙΤΕ και τις τουριστικές ζώνες.

Διεκδικούμε τη διευθέτηση των προβλημάτων των εκτός σχεδίου οικιστών, διεκδικούμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο πολεοδόμησης και έναν χωροταξικό σχεδιασμό που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών με ήπιο αναπτυξιακό και οικολογικό προσανατολισμό.

Διεκδικούμε την αναπροσαρμογή προς τα κάτω των δημοτικών τελών και των αντικειμενικών αξιών, αναλογικά με την επιβάρυνση των νοικοκυριών από την ανεργία και τη μείωση των εισοδημάτων και τα χαράτσια. Διεκδικούμε ποιοτικό πόσιμο νερό για όλους!

Οραματιζόμαστε το Γάζι πρωτεύουσα των ανθρώπων, ως διαπολιτισμικό κόμβο, ως ένα δημοκρατικό επιχειρησιακό κέντρο σχεδιασμού της αναζωογόνησης και ανάδειξης του Μαλεβιζίου. 

Η σημερινή δημοτική αρχή εκφράζει και αναπαράγει το φθαρμένο παλιό πολιτικό σύστημα των παραγόντων. Αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι τη λύση του!
Ερχόμαστε για να φέρουμε το δημότη στα κέντρα λήψης των αποφάσεων!"