Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Μυτιλήνης από την είδηση του χαμού μιας 40χρονης από βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο επειδή δεν είχε να πληρώσει το αντίτιμο για τα φάρμακα της υπέρτασης από την οποία έπασχε.
Η 40χρονη μητέρα δύο κοριτσιών εισήχθη στο Βοστάνειο Νοσοκομείο την προηγούμενη βδομάδα μετά από κλήση της μικρής κόρης της στο ΕΚΑΒ αλλά παρά τις υπεράνθρωπες πρσπάθειες των γιατρών η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία τις επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη μάχη με τη ζωή αφού, όπως αποδείχθηκε, δεν έπαιρνε τα φάρμακά της για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αν και δούλευε περιστασιακά τον τελευταίο καιρό, το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και η ίδια αδυνατούσε να πληρώσει ακόμα και τα λιγοστά ευρώ που απαιτούνταν για να λαμβάνει τακτικά τα φάρμακά της. «Την είχαμε γνωρίσει, είχαμε καταλάβει ότι έχει οικονομικό πρόβλημα, ποτέ όμως η ίδια δεν το ανέφερε. Ούτε είχαμε καταλάβει ότι ήταν ανασφάλιστη», εξομολογούνται στην εφημερίδα «Εμπρός» νοσηλεύτριες που έζησαν από κοντά τη μονογονεϊκή οικογένεια
Σύμφωνα με μια από τις νοσηλεύτριες η 40χρονη ήταν πολύ περήφανη για να δείξει είτε στο ιατρικό προσωπικό είτε σε υπηρεσίες του Δήμου ότι «έχει ανάγκη», καθώς γι’ αυτήν «θα ήταν σαν να ζητούσε ελεημοσύνη, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν μια σταθερή δουλειά για κάποιο διάστημα, προκειμένου να συμπληρώσει τα ένσημα και να έχει ασφαλιστική κάλυψη».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook