Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αυστραλίας για την αναζήτηση του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες δήλωσε την Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ότι «η σημερινή περιοχή αναζήτησης έχει έκταση περίπου 234.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων» και ότι το αυστραλιανό σκάφος Ocean Shield ανίχνευσε σήμα που συνάδει με τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους.
Ο Άνγκους Χιούστον, ωστόσο, σημείωσε πως για τα σήματα που έρχονται από περίπου 4500 μέτρα βάθος «θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να επιβεβαιωθεί αν προέρχονται από την πτήση MH370».
«Χρειαζόμαστε μια καλή θέση στον πυθμένα του ωκεανού για μια αποτελεσματική αναζήτηση», τόνισε, λέγοντας πως η πρώτη μετάδοση πραγματοποιήθηκε για δύο ώρες και 20 λεπτά και η δεύτερη για 13 λεπτά.
«Η περιοχή αναζήτησης είναι πάνω από 300 ναυτικά μίλια μακριά και τα σήματα ήταν σε αντίθετα άκρα της περιοχής», είπε ακόμη ο κ. Χιούστον. 
Η είδηση ότι τι αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield έλαβε σήματα είναι «το πιο ελπιδοφόρο στοιχείο μέχρι στιγμής, αλλά και πάλι χρειάζεται προσοχή», τόνισε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αυστραλίας για την αναζήτηση του Boeing 777
«Το να βρούμε αυτά τα σήματα είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο, πρέπει να βρούμε τα συντρίμμια για να επιλύσουμε το μυστήριο», πρόσθεσε.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook