Κάλεσμα να συμμετάσχουν όλοι στην απεργία της 9ης Απριλίου και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:

Η συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού. Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν συνεχώς στην υποβάθμιση και αποδόμηση όλων των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια) και σταδιακά καταλύουν εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα ετών.

Στο χώρο της εκπαίδευσης βιώσαμε την βίαιη καθίζηση μισθών, τη συρρίκνωση περίπου 75% των κρατικών επιχορηγήσεων των σχολικών επιτροπών, την υπολειτουργία των περισσότερων σχολικών μονάδων από τη μη έγκαιρη πρόσληψη εκπαιδευτικών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι δομές αντισταθμιστικής αγωγής και τα ολοήμερα τμήματα βασίζονται στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, αδιαφανείς μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμιας, θέσπιση υποχρεωτικών μεταθέσεων, πρώτες απολύσεις στο δημόσιο των συναδέλφων της τεχνικής εκπαίδευσης, “επιστράτευση” των εκπαιδευτικών για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησηςστον προϋπολογισμό του κράτους για το 2014 αναφέρεται ότι θα γίνουν 1.676 συγχωνεύσεις σχολείων, θέσπιση του εκτρώματος αξιολόγησης ως νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων και απολύσεων και φημολογείται νέο θεσμικό πλαίσιο μεταθέσεων από σχολείο σε σχολείο με τις συνέπειες που θα έχει εάν καταργηθούν οι οργανικές μας θέσεις.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου και στο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Ρέθυμνο στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 π.μ.

• Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι
απολυμένοι.

• Κατάργηση του Νόμου Μητσοτάκη για την ‘’αξιολόγηση’’, που οδηγεί σε χιλιάδες
απολύσεις

• Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

• Άμεσα μέτραστήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων.

• Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.

• Διαγραφή του χρέους

• Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων

• Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων – κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

Συλλαλητήριο στο Εργατικό κέντρο Ρεθύμνου στις 10:30 π.μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook