Κάλεσμα στην απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου απευθύνει η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Τις τελευταίες ημέρες ζούμε άλλο ένα επεισόδιο, ενός σίριαλ που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων εδώ και τέσσερα χρόνια. Η δικομματική κυβέρνηση έφερε και ψήφισε στη Βουλή άλλο ένα πολυνομοσχέδιο – μνημόνιο, το ‘’τελευταίο’’ όπως λένε, για άλλη μια φορά, με το οποίο βυθίζουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια.

Η κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους, ετοιμάζει μέσω της ‘’αξιολόγησης’’ μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, προχωράει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, διαλύει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.

Την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα ‘’μνημόνια τελείωσαν’’, ότι ‘’δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα’’, στήνοντας ταυτόχρονα ένα σόου γύρω απ’ το μοίρασμα του υποτιθέμενου ‘’πλεονάσματος’’, προσβάλλοντας ακόμη και τη νοημοσύνη μας.

Στόχος τους να εξασφαλίσουν παράταση ζωής προκειμένου να προλάβουν να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει. Το έργο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της ιδιωτικοποίησης της υγείας και της παιδείας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της επέκτασης των ενοικιαζόμενων και χωρίς κανένα δικαίωμα εργαζόμενων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, τελειωτικό χτύπημα δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα. Το οδηγούν στην κατάρρευση μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και πριμοδοτεί την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.

Τώρα όμως κανείς δεν τους πιστεύει. Ακόμα και τα ‘’παπαγαλάκια’’ των συστημικών μέσων ενημέρωσης δυσκολεύονται να προπαγανδίσουν τις επιλογές της κυβέρνησης. Το σύνολο πλέον των εργαζομένων και της κοινωνίας βιώνουν τις δραματικές συνέπειες των μνημονίων και αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει, εάν δεν τους σταματήσουμε. Όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ξεσηκωμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών , να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς, θα είναι δύσκολος, μπορούμε όμως να τον διαβούμε γιατί δεν είναι ανίκητοι, γιατί ο φόβος έχει μεταφερθεί στο δικό τους γήπεδο.
Να μετατρέψουμε τις διάσπαρτες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τα ρυάκια αντίστασης σε «μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο». Να συναντηθούμε με τους ανέργους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους που βλέπουν κόπους μιας ζωής να χάνονται. Να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα φέρει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας.

Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηρακλείου καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, τους άνεργους μικρομεσαίους και συνταξιούχους στην Γενική Απεργία, την Τετάρτη 09 Απριλίου 2014 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Κ.Η στις 10.00 πμ."