Στις 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά. Η συγκεκριμένη ημερομηνία κλείδωσε την περασμένη εβδομάδα μετά από διαβουλεύσεις στελεχών του υπουργείου παιδείας και αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση στην έναρξη των μαθημάτων εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου παιδείας που αποσκοπεί στην επιμήκυνση του σχολικού έτους, μία κίνηση ωστόσο που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών.

Συγκεκριμένα τώρα τα μαθήματα στην Γ\’ Λυκείου θα ολοκληρωθούν στις 27 Μαΐου, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια στις 31 Μαΐου και στα δημοτικά στις 15 Ιουνίου.

Ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου προκαλεί τριγμούς στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί οι ανακοινώσεις του υπουργού πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και ένα γενικότερο σχέδιο προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών με στόχο την κάλυψη των κενών.

Όσον αφορά τώρα την τρέχουσα σχολική χρονιά από την Δευτέρα του Πάσχα και έπειτα, όσα σχολικά συγκροτήματα παρέμειναν κλειστά ελέω καταλήψεων, θα κληθούν να αναπληρώσουν τις χαμένες διδακτικές ώρες.

Οι τελικές ωστόσο αποφάσεις για την χρονική διάρκεια των επιπλέον μαθημάτων θα παρθούν από τους κατά τόπους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης.

Flashnews.gr / Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook