Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στέκεται στον πλευρό των δασκάλων, λίγο μετά την παραίτηση του διευθυντή του σχολείου, με φόντο την αξιολόγηση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου επ’ αφορμής της πρόσφατης παραίτησης από την θέση του Διευθυντή του κ. Ιωάννη Σαιτάκη αισθάνεται την ανάγκη να τον ευχαριστήσει για την συνολική του προσφορά στο Σχολείο και τα παιδιά μας και να δηλώσει τα παρακάτω :

• Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Δασκάλων για μια ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία ,χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους.

• Τιμούμε και συμπαραστεκόμαστε στον Διευθυντή μας που με την πράξη του αυτή στάθηκε όρθιος κοιτάζοντας στα μάτια τους συναδέλφους του δασκάλους ,τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους ,διδάσκοντας μας πως η αξιοπρέπεια δεν έχει τιμή.

• Καλούμε το Υπουργείο να πάρει πίσω το επίμαχο σύστημα αξιολόγησης και να προχωρήσει άμεσα σε ειλικρινή διάλογο με σύσσωμη την Εκπαιδευτική Κοινότητα προκειμένου να κλείσει ομαλά η τρέχουσα σχολική χρονιά αλλά και για να βρεθεί μόνιμη ,κοινά αποδεχτή αλλά και κυρίως αδιάβλητη και δίκαιη λύση στο θέμα .

• Δηλώνουμε πως θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο και τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση πιστεύοντας πως ο καλύτερος αξιολογητής είναι τα παιδιά ,οι γονείς και η συνείδηση ενός εκάστου Δασκάλου και όχι οι στημένοι μηχανισμοί ελέγχου συνειδήσεων που προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο.»