Το Δημαρχείο Ηρακλείου επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου και οι μαθητές του Comprensivo 1o του Frosinone της Ιταλίας που μετέχουν στο διμερές πρόγραμμα Comenius «Greek and Italian civilizations:ruins,music and musical instruments που υλοποιείται κατά τα Σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014 μεταξύ των δύο σχολείων.

Τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων καλωσόρισε και ξενάγησε στη Λότζια ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Αγαπάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία τόσο του Ηρακλείου όσο και του κτιρίου του αλλά και στο Μινωικό πολιτισμό.

Το Εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε δύο κύκλους.Την περσυνή χρονιά η ομάδα επισκέφθηκε την περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας(Μagna Graecia) στη γείτονα χώρα όπου βίωσε την αρμονική συνύπαρξη δύο πολιτισμών και συνειδητοποίησε τις καθοριστικές επιρροές που αυτή δημιουργεί μέσα στην πορεία του χρόνου.

Τη χρονιά αυτή συνεχίζεται το πρόγραμμα με την φιλοξενία στο Ηράκλειο των μαθητών από την Ιταλία.Στα πλαίσια ξεναγήθηκαν στα μνημεία της πόλης και τις ομορφιές της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook