Στάση εργασίας απο τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν την Τρίτη 8/4 οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:
\”Συναδέλφισσες , -οι
Στο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 30/3/2014 περιλαμβάνονται νέα ιδιαίτερα επώδυνα μέτρα για το λαό όπως μείωση συντάξεων και καταργείται σειρά εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με θυσίες και σκληρούς αγώνες. Σε αυτό περιλαμβάνονται και μια σειρά ρυθμίσεις που δίνουν τη χαριστική βολή στα νοσοκομεία και στα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών.
Οι οδηγοί των νοσοκομείων που καλύπτουν πάγιες – διαρκείς κι επείγουσες ανάγκες, κρίσιμες για τη λειτουργία των νοσοκομείων τίθενται σε διαθεσιμότητα. Μεταξύ αυτών και οι 2 οδηγοί του νοσοκομείου μας, οι οποίοι έχουν σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο στη λειτουργία του. Πρώτα από όλα, οι οδηγοί αποτελούν αναπόσπαστα μέλη του συνεργείου εξωτερικών αιμοληψιών του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας. 
Η μη διενέργεια εξωτερικών αιμοληψιών ασκών αίματος θα στερήσει από την Αιμοδοσία σε ετήσια βάση 1500-2000 μονάδες αίματος. Μεταφέρουν το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας. Μεταφέρουν το τεχνικό προσωπικό προς τα Κέντρα Υγείας του Νομού για επίλυση βλαβών. Είναι πλέον ολοφάνερο ,ακόμα και στους πλέον δύσπιστους, ποια είναι η κατεύθυνση υπουργείου- κυβέρνησης . Η πλήρης εκχώρηση της μεταφοράς και της μετακίνησης στον ιδιωτικό τομέα και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό θα σημάνει ενα τεράστιο κόστος στο νοσοκομείο με τον ήδη πετσοκομμένο προϋπολογισμό. 
Οι διαθεσιμότητες στους οδηγούς καθώς και η προσπάθεια κατάργησης της μονιμότητας των γιατρών του ΕΣΥ με 5ετή θητεία ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για μαζικές απολύσεις και για άρση της μονιμότητας και στα νοσοκομεία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
Στο Νοσοκομείο μας δεν περισσεύει κανείς. Καμιά διαθεσιμότητα καμιά απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων
Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook