Τις υπόλοιπες επτά κλήσεις απολογίας, από τις συνολικά δεκαπέντε, θα επιδώσει σήμερα, σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας, η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή.

Αύριο αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας, οι οχτώ πρώτοι κληθέντες φύλακες του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας, που προσήλθαν ενώπιόν της το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Στο μεταξύ την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάποιοι εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των οχτώ πρώτων κληθέντων σε απολογία σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς όπως καταγγέλλουν «η δικογραφία που έλαβαν στα χέρια τους είναι ελλιπής, ενώ «κλειδωμένα» είναι ορισμένα από τα αντίγραφα που έλαβαν από τις βιντεοσκοπήσεις των φυλακών». Οι συνήγοροι αυτοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν νέα προθεσμία ή να απόσχουν των καθηκόντων τους.

Μέχρι αυτή την ώρα και τους δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους φέρεται ότι βαραίνει η ίδια κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία τα οποία επέφεραν τον θάνατο ατόμου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook