Η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου : «Ηράκλειο – Μαλάδες – Γέφυρα» μήκους 9 χιλιομέτρων, παρουσιάζεται σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας στον Προφήτη Ηλία. Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ θα ενισχύσει την βιοτεχνική δραστηριότητα της περιοχής. 
Στην αποψινή παρουσίαση του έργου το παρόν θα δώσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης οι μελετητές του έργου, και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Το έργο, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ- νέο ΕΣΠΑ 2014-2020).
«Είμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης. Το έργο ξεκινάει από το Ηράκλειο και καταλήγει στη γέφυρα των Μαλάδων. Πρόκειται για μια κατοικημένη περιοχή με έντονη βιοτεχνική δραστηριότητα. Ο σημαντικός αυτός δρόμος που θα κατασκευαστεί θα διαθέτει δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα, με πεζοδρόμια, πράσινο, ενώ εξετάζεται και η κατασκευή ενός ποδηλατόδρομου. Το κύριο επίσης στοιχείο της μελέτης για την περιοχή είναι η κατασκευή νέων υδρευτικών και αποχετευτικών δικτύων. Πρόκειται για ένα αστικό δρόμο μεγάλης κλίμακας» δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης. 
Στοιχεία του έργου
Η νέα οδός, πέρα της εξυπηρέτησης της διαμπερούς κυκλοφορίας καλείται να καλύψει και τις ακόλουθες απαιτήσεις:
-Άμεση πρόσβαση στις παρόδιες χρήσεις που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της: κατοικίες, βιομηχανικές / βιοτεχνικές δραστηριότητες, εμπόριο, κέντρα αναψυχής, γεωργικές εκμεταλλεύσεις κλπ.
-Παραμονή όπου είναι αναπτυγμένη παρόδια δόμηση με χαρακτήρα κατοικίας, λιανικού εμπορίου ή υπηρεσιών 
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας, της ασφάλειας και του παρεχόμενου επιπέδου εξυπηρέτησης. Η νέα μελέτη προτείνει εφαρμογή διαφοροποιημένης κατά τμήματα τυπικής διατομής προσαρμοσμένης στις συγκεκριμένες τοπικές λειτουργικές απαιτήσεις σε συνδυασμό με παράπλευρο οδικό δίκτυο και ισόπεδους κόμβους ανά εύλογες αποστάσεις. 
Με τον τρόπο αυτό βελτιστοποιείται το επίπεδο εξυπηρέτησης της νέας οδού για το σύνολο των χρηστών αυτής. Το μήκος της χάραξης ανέρχεται σε 9,024 km.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook