Πολυμελής ομάδα φοιτητών των Πανεπιστημίου Cambridge επισκέφτηκε την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 τα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Οι φοιτητές στα πλαίσια μιας συνεργασίας με τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, επέλεξαν να έρθουν στο Ρέθυμνο από 7 έως 11 Απριλίου 2014 προκειμένου να εκπονήσουν μικρές ερευνητικές εργασίες με αντικείμενα όψεις της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτισμού της πόλης και του αγροτικού χώρου του νομού Ρεθύμνης.

Τους φοιτητές συνόδευε ο κ. Άρης Τσαντηρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης,

Εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, τους φοιτητές υποδέχθηκε ο κ. Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, Α’ Αντιπρόεδρος, ο οποίος και παρουσίασε το αναπτυξιακό προφίλ του Ρεθύμνου, τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας. Επίσης, ο κ. Ψαρουδάκης απάντησε σε ερωτήσεις φοιτητών που αφορούσαν στην τοπική οικονομία, τις σχέσεις των μεταναστών με την Ρεθεμνιώτικη κοινωνία και τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.