Τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 7/4/2014, το πρωί, μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, καθώς και καθηγητές από τον Δήμο του Τορίνο της Ιταλίας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών του προγράμματος ERASMUS, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της πόλης μας.

Τους μαθητές υποδέχτηκε στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων ο Δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις κοινές δράσεις, που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Σχολείων και οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης.

“Σας συγχαίρω για τη συμμετοχή σας στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο προωθεί δράσεις και προγράμματα, μέσω των οποίων οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, καλωσορίζοντας τους μαθητές.

Ο Δήμαρχος Χανίων μάλιστα εξέφρασε την ευχή για μελλοντική συνεργασία των Δήμων Χανίων και Τορίνο ως συνέχεια των εκπαιδευτικών ανταλλαγών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, “με σκοπό την προώθηση και προβολή ιδιαίτερα χαρισματικών πόλεων όπως τα Χανιά και το Τορίνο”, όπως ο ίδιος υπογράμμισε.

Τους μαθητές καλωσόρισαν η Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδια σε θέματα παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, καθώς και ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στους μαθητές και στους καθηγητές ενημερωτικές εκδόσεις και έντυπα του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook