Τελευταία ενημέρωση: 6:42

Μια σημαντική απόφαση για το Νοσοκομείο Χανίων ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζα και αφορά στην αναγνώριση της καταλληλότητας του Νεφρολογικού Τμήματος – Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, για την ειδίκευση γιατρών στην ειδικότητα της Νεφρολογίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, ύστερα από σχετική πρόταση της Διοίκησης του Ιδρύματος και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που οδηγεί σε πλήρη αναβάθμιση του τμήματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Δουλγεράκης πλέον οι ειδικευόμενοι γιατροί θα παραμένουν στο Νοσοκομείο για την ολοκλήρωση της ειδίκευσής τους ενώ μέχρι τώρα, ύστερα από την πάροδο δύο ετών, οι γιατροί ήταν αναγκασμένοι να ψάχνουν άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, συνήθως σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο.

Το γεγονός αυτό δημιουργούσε \”αναστάτωση\” σε γιατρούς και νοσοκομείο, ενώ οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι θετικές και για τους ασθενείς οι οποίοι θα τυγχάνουν πλέον εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας.

Ο κ. Δουλγεράκης, σημείωσε ότι στόχος της Διοίκησης είναι και σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου να δοθούν πλήρεις ειδικότητες ενώ η σημερινή απόφαση είναι ενθαρρυντική για το μέλλον.

Σημειώνεται ότι στην ίδια απόφαση του ΚΕΣΥ αναγνωρίζεται η καταλληλότητα:

– Της Γ΄ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του ΓΝ Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», για την εκπαίδευση ιατρών ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας στους μαιευτικούς και γυναικολογικούς υπερήχους.

– Της Ρευματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), για την ειδίκευση ιατρών στην ειδικότητα της Ρευματολογίας.

– Της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας – Αιματολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αρεταίειον», για την ειδίκευση ιατρών στις ειδικότητες της Αιματολογίας και της Κλινικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογίας).

Ελένη Ζουμαδάκη
[email protected]

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook