Αυτόφωρη σύλληψη περιμένει πλέον όποιον βουλευτή χρησιμοποιήσει στην χρήση υλικού, παράνομα κτηθέντος, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Τάκη Μπαλτάκου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ε. Κουτζαμάνη διαβίβασε το φάκελο με την αναφορά του Ν. Δένδια στην εισαγγελία πρωτοδικών και ζήτησε να συσχετιστεί με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της βίας ή της απειλής βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος.

Αναφέρει η εισαγγελέας σχετικά, \”εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποοινδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω και εάν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία\”.

Να σημειωθεί πως εν τω μεταξύ, ο κ. Μπαλτάκος αναμένεται να ερωτηθεί από τον ανακριτή για το χρόνο και τον τόπο που έγινε η συζήτηση η οποία καταγράφηκε παράνομα ενώ πιθανότατα θα απαντήσει και για το εάν υπάρχουν και άλλα κομμάτια της συνομιλίας.

Η εισαγγελία διερευνά το εάν ο κ. Κασιδιάρης έχει διαπράξει το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η οποία δημοσιεύθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός αναφέρει, σε συνοδευτική επιστολή:

\”Κυρία Εισαγγελεύ, με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω -ενδεικτικά προσκομιζόμενα- δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της \”Χρυσής Αυγής\” (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook