Αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης, τέλος Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την πορεία των αναπτυξιακών έργων  στο νομό Χανίων και των υποδομών.

Στη σύσκεψη θα τεθούν τρία ακανθώδη ζητήματα:

α) πορεία των έργων που έχουν \”κολλήσει\”

β) ένταξη των ώριμων έργων στο ΕΣΠΑ με άμεση δημοπράτηση

γ) νέα έργα που σκοπεύει η Αντιπεριφέρεια να ζητήσει χρηματοδότηση για την σύνταξη μελετών όπως επί παραδείγματι ο δρόμος Πλάτανος-Σφηνάρι -Χρυσοσκαλίτισσα και ο συνδετήριος οδικός άξονας Σούδα- Αεροδρόμιο και η αναβάθμιση των λιμανιών Σούδας και Καστελίου.

Της μεγάλης  σύσκεψης θα προηγηθούν και άλλες συσκέψεις εντός των επομένων ημερών για να εξεταστούν σε βάθος τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Η ευρεία σύσκεψη  είναι καθοριστικής σημασίας αφού οι διευθυντές των υπηρεσιών έχουν χρέος να παρουσιάσουν την τελική τους πρόταση, η οποία αφού αξιολογηθεί θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πάντως η αρνητική οικονομική συγκυρία δημιουργεί σκεπτικισμό, ενώ το στοίχημα είναι να δοθεί προτεραιότητα σε προτάσεις που είναι άμεσα υλοποιήσιμες.

Flashnews.gr/Γ. Ουντράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook