Με αυτήν την ερώτηση η Δημοτική Παράταξη "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" απευθύνεται στον κ. Κουράκη με αφορμή τα χαμένα κονδύλια και το ράβε - ξήλωνε σε δρόμους του Ηρακλείου ενώ καλεί τους πολίτες να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους υπαίτιους για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Σ.τ.Ε. έχει βάλει φρένο στης διαχρονική περιφρόνηση της δημοτικής αρχής Ηρακλείου προς κάθε συγκροτημένη και υπεύθυνη λύση των προβλημάτων του Δήμου. Ζήτημα αιχμής και πάλι το κυκλοφοριακό της πόλης.

Υπάρχει περίπτωση να συνετισθεί ο κ. Κουράκης ή θα επαναλάβει τις γνωστές μεθοδεύσεις της παράκαμψης της νομιμότητας, όπως έχουμε στο θέμα της παραλιακής, της Λ. Πλαστήρα, και σε άλλες τόσες περιπτώσεις; Ο βέβαιος φραγμός, όμως, στην ως τώρα ανεξέλεγκτη πορεία διασπάθισης των δημοτικών πόρων για τα ατελείωτα ράβε – ξήλωνε σε δρόμους και πλατείες, θα μπει από τους δημότες που σύντομα θα αποφανθούν τελεσίδικα.

Το Ηράκλειο και η Κρήτη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της χώρας, που αναδεικνύεται η ίδια πρωταθλήτρια Ευρώπης σε θανατηφόρα τροχαία. Ούτε αυτό τους συνετίζει, ούτε οι ατελείωτες ταλαιπωρίες των δημοτών και το κόστος στη ζωή τους , που συνεπάγεται το κυκλοφοριακό χάος των μαθητευόμενων μάγων μας. Εδώ δεν δίστασαν, πριν λίγα χρόνια σε ανακρίσεις της Εισαγγελίας Ηρακλείου για το χάλι της φωτεινής σηματοδότησης να «ξεφύγουν», επικαλούμενοι ότι το κράτος και όχι ο Δήμος έχει κατασκευάσει το έργο! Αν, δηλαδή, έλλειπε το κράτος θα διατηρούσε ο Δήμος το προηγούμενο καθεστώς με τα κάρα; Τέτοιο ενδιαφέρον έχουν για τα σύγχρονα προβλήματα που βασανίζουν δημότες και ξένους επισκέπτες;

Ήρθε, όμως, η ώρα να αξιοποιήσουν την ψήφο τους οι δημότες. Όχι με την αλήστου μνήμης κομματική ποδηγέτηση, που έφερε το Δήμο όπως και τη χώρα ολόκληρη στη σημερινή της θέση. Αλλά με κριτήριο τα προβλήματα και τις πραγματικές λύσεις που θα ανατάξουν το Ηράκλειο στην προηγούμενη ηγετική του θέση. Δρόμοι και πλατείες βοούν για τα χαμένα κονδύλια και το χαμένο χρόνο. Θα σιωπήσουν οι άνθρωποι ή θα ξεφύγουν από την παραλυτική απόγνωσή τους και θα πάρουν τις τύχες στα χέρια τους;