Το Δημοτικό Λαχανόκηπο, που λειτουργεί ο Δήμος Χανίων στη Δημοτική Ενότητα Σούδας, στο πλαίσιο των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη δημιουργία νέων ή τη συνέχιση λειτουργίας υφιστάμενων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Α.μ.Κ.Ε. \’\’Ξένιος Ζευς\’\’, επισκέφθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Χανδρά Σητείας.

Τους μαθητές υποδέχθηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η οποία τόνισε ότι \’\’με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε σήμερα τα παιδιά στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, αφού η συγκεκριμένη δομή εκτός από τον πρωταρχικό της σκοπό αυτό της κάλυψης των πρωτογενών αναγκών διαβίωσης ευπαθών κατοίκων του Δήμου μας, αποσκοπεί και στην ευαισθητοποίηση των νέων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την υιοθέτηση νέων προτύπων ζωής\’\’ .

\’\’Το επόμενο διάστημα εξάλλου θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση, προκειμένου να ενημερωθούν σχολεία και φορείς για τη συγκεκριμένη δράση και όραμα μας είναι να γίνει ένας χώρος συνάντησης, όπου τα παιδιά θα παίρνουν ερεθίσματα, προκειμένου να υιοθετήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής – διατροφής \’\’ ανέφερε η κα Χατζηδάκη.

Η γεωπόνος του προγράμματος ξενάγησε τα παιδιά και τα ενημέρωσε για τη λειτουργία και τα είδη φύτευσης του Δημοτικού Λαχανόκηπου, τη βιολογική καλλιέργεια, ενώ απάντησε και σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις και απορίες των παιδιών.

Παράλληλα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στα Χανιά, οι μαθητές του Γυμνασίου Χανδρά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Σούδας, να δουν τα πλούσια εκθέματα του Μουσείου, που αποτελούν μία συλλογική προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και να ενημερωθούν από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, Χρήστο Μιχαηλάκη και τον Πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Σούδας, Δημήτρη Κλωθάκη, για την ιστορία και τα αντικείμενα του Μουσείου .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook