Δεν έχει τέλος ο πόνος και η οργή των συγγενών του υπαρχιφύλακα των Φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος πριν από δέκα μέρες έπεσε νεκρός όταν από το αυτοσχέδιο μαχαίρι του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι. Μάλιστα η σύζυγος του, Ιωάννα Τσιρώνη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ «Για μένα δεν έχει αλλάξει κάτι. Περιμένω να γυρίσει ο Γιώργος.

Ο άνθρωπός μου μπορεί να έφυγε, εγώ όμως θα τον περιμένω πάντα».

Μιλώντας στο protothema, η κα Τσιρώνη αναφέρεται στο σύζυγο της και λέει χαρακτηριστικά «έβαζε πλάτη σε όλα και για όλους. Ολοι γνωρίζουν πόσο καλός άνθρωπος ήταν. Είχε πάντα ως στόχο του να αλλάξει το σύστημα και το σύστημα τον έφαγε… Του το έλεγα. Δεν με άκουσε όμως. Κανείς δεν γνωρίζει σε τι συνθήκες δουλεύουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για 1.000 ευρώ».

Αυτή άλλωστε είναι και η εικόνα που συνοδεύει τον Γιώργο Τσιρώνη από τα παιδικά του χρόνια, όταν με κοντό παντελονάκι βοηθούσε τους γονείς του στο ψαράδικο της οικογένειας στο κέντρο του Αγρινίου, επί της οδού Παπαστράτου. Μαζί με τα δύο του αδέλφια, βιοπαλαιστές σήμερα στην Αθήνα, γνώρισαν το μεροκάματο από πολύ νωρίς, κρατώντας τα τελάρα με τα ψάρια στα χέρια για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Η οικογενειακή παράδοση, αφού το ιχθυοπωλείο της οικογένειας Τσιρώνη ήταν από τα πρώτα που άνοιξαν στην πόλη μεταπολεμικά, αλλά και η ανάγκη ιεραρχούσαν τις προτεραιότητές του.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook