Ημερίδα με θέμα «O ακήρυχτος πόλεμος και τα αθώα θύματα της Ειρήνης» πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Γυμνάσιο Γαζίου υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζίου, με ομιλήτρια την Υπαστυνόμο Α Ειρήνη Βερεράκη .

Η υπαστυνόμος παρουσίασε τους τρόπους προστασίας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων σε τμήματα μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Γαζίου. Ακολούθησε προβολή ταινίας με πραγματικά περιστατικά από κάμερες της τροχαίας και ανάλυση αυτών.

Τονίστηκαν ιδιαίτερα, η ανάγκη χρήσης του κράνους, η χρήση της ζώνης ασφαλείας, η αποφυγή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, η υποχρεωτική χρήση ειδικών καθισμάτων για παιδιά, καθώς και η αποφυγή χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση. Τα στοιχεία και οι εικόνες που παρουσιάστηκαν ήταν σκληρές έως σοκαριστικές και όπως εξήγησε η υπαστυνόμος, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.

Καλωσορίζοντας την υπαστυνόμο η Κα Αθηνά Γκινούδη, Διευθύντρια του Γυμνασίου, αφού ευχαρίστησε την Τροχαία Ηρακλείου για την άμεση ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα του Συλλόγου Γονέων, τόνισε την αναγκαιότητα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και την διαμόρφωση οδικής συνείδησης στους μαθητές. Από την πλευρά του Συλλόγου, ο γραμματέας Δημοσθένης Μαράκης, αφού ευχαρίστησε με την σειρά του την Τροχαία Ηρακλείου και προσωπικά την υπαστυνόμο, εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση του Συλλόγου Γονέων, τέτοιες ενημερωτικού τύπου πρόληψης ημερίδες να γίνουν θεσμός και να πάρουν χαρακτήρα «χρέους μας προς τις επόμενες γενιές».

Τόνισε δε, ότι «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζίου θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενημέρωσης για την καλύτερη προφύλαξη των μαθητών από κινδύνους της κοινωνίας που ελλοχεύουν. Η ζωή των παιδιών μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε. Χρέος μας να την προστατεύσουμε. Δυστυχώς, η έλλειψη οδικής παιδείας, η κακή ποιότητα του οδοστρώματος και η ιδιοσυγκρασία του Κρητικού λαού, μας κατατάσσει στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Η πρόληψη, θα μπορούσε να πάρει την μορφή διδακτέας ύλης στα σχολεία, όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα κράτη του κόσμου, για να διαμορφωθεί οδική συνείδηση με μετρήσιμα αποτελέσματα στις επόμενες γενιές. Το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, ανυπολόγιστο. Σίγουρα μεγαλύτερο από το «κόστος» κατασκευής σωστών δρόμων και εκπαίδευσης νέων και παλιών οδηγών» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook