Όταν η φλόγα δεν καίει αιώνια για τον Άγνωστο Στρατιώτη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, σημαίνει ότι κάποιος άνδρας αποφάσισε να ανακουφιστεί, ουρώντας κατευθείαν σε αυτήν.

Αυτό, τουλάχιστον, μπορεί να υποθέσει κανείς αν κρίνει τα τελευταία περιστατικά που έχουν ως πρωταγωνιστές μεθυσμένους άνδρες και τα μνημεία στη Ρωσία.

Μετά τον Αιγύπτιο άνδρα που ούρησε στη φλόγα του Βόλγκογκραντ, μετά την ομάδα ανδρών που την έσβησαν με μπίρα στην πόλη Άστραχαν και έπειτα από έναν νεαρό που την έσβησε με κρασί, ήρθε και η σειρά ενός Ρώσου, ο οποίος αποφάσισε να ανακουφιστεί στο μνημείο του Μπέλγκοροντ της δυτικής Ρωσίας, έπειτα από κατανάλωση πολλών ποτηριών βότκας.

Ο 26χρονος που την περασμένη Πέμπτη βρισκόταν με φίλους του στο μνημείο για τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έσβησε τη φλόγα ουρώντας σε αυτή, όπως αναφέρει η Komsomolskaya Pravda.

Αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα ο 26χρονος συνελήφθη, ενώ βίντεο από κλειστό κύκλωμα που κατέγραψε το περιστατικό και στη συνέχεια ιατρική εξέταση επιβεβαίωσε ότι ο νεαρός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παρόλα αυτά, δεν έχει κανένα ελαφρυντικό και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης πέντε ετών με την κατηγορία ότι βεβήλωσε μνημείο για τους πεσόντες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook