Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κάθισε ζευγάρι οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, που κρίθηκε ένοχο για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 7χρονου γιου του. Η υπόθεση του μικρού Τζίμη αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2006 και απασχόλησε το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστή.

Το δικαστήριο, που έκρινε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, καταδίκασε τη μητέρα του ανήλικου αγοριού σε ισόβια κάθειρξη και τον πατέρα σε κάθειρξη δέκα ετών. Το αντρόγυνο κρίθηκε ένοχο κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της έκθεσης από κοινού.

Οι κατηγορούμενοι γονείς -απολογούμενοι- αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι το παιδί τους ήταν ζωηρό και επιθετικό, φτάνοντας στο σημείο να… αυτοτραυματίζεται. Δεν κατάφεραν όμως να πείσουν με τους ισχυρισμούς τους το δικαστήριο. Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τα πρωτοφανή τραύματα που διαπιστώθηκαν στο κορμάκι του άτυχου αγοριού, όταν αυτό εξετάστηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου το είχε μεταφέρει σε κωματώδη κατάσταση ο πατέρας του, ισχυριζόμενος ότι δήθεν ο γιος του τραυματίστηκε στη διάρκεια παιχνιδιού σε πάρκο.

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος -ακόμη και στα γεννητικά του όργανα- και εγκαύματα από τσιγάρο, φανέρωναν το «μαρτύριο» που περνούσε ο 7χρονος.

Το παιδί, που έμενε με τον παππού και τη γιαγιά στην Αλβανία και ήρθε στις αρχές του 2006 να ζήσει με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου όπου εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook