Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και είναι αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου,  με την   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

Την Τετάρτη  09  Απριλίου  παίρνουν μέρος οι παρακάτω χορωδίες με ώρα έναρξης  19:30.

Είσοδος ελεύθερη.

• Η χορωδία «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ»υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

 \"\"

Έτος ίδρυσης 1996. e-mail: ioniaahdon@gmail.com

Παρακινημένη από την αγάπη για το παραδοσιακό τραγούδι και επιδιώκοντας την προβολή και διάδοση του, μια ομάδα φίλων της μουσικής ίδρυσε το 1996 τη Χορωδία ΄΄ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ΄΄ με Μαέστρο την κα Κική Καγιαβά.

Η πολιτιστική της παρουσία είναι διαρκής έκτοτε, με εμφανίσεις εντός , εκτός Κρήτης και στο εξωτερικό.

Από το 2004 που την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε η κα Λένα Χατζηγεωργίου, το ρεπερτόριο της εμπλουτίστηκε και εκτός από παραδοσιακά τραγούδια διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, περιλαμβάνει και έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών (Μάνου Χατζηδάκι,) Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων), ενώ στο μελωδικό της αποτέλεσμα συμπράττουν αφιλοκερδώς οι Μουσικοί της.

• Η χορωδία Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Γιακουμάκη

Η Χορωδία  του Συλλογου ιδρύθηκε το 1995. Έχει στο ενεργητικό της δύο ψηφιακούς δίσκους, τον πρώτο με Μικρασιατικά τραγούδια και το δεύτερο με Αστικά τραγούδια του Ρεθύμνου.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις τόσο στην Κρήτη όσο και εκτός Κρήτης.

\"\"

• Παραδοσιακή Χορωδία ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» υπό την διεύθυνση της Εύας Κουτσογιαννάκη

\"\"

Ο σύλλογος μας έχει ιδρυθεί στο Ηράκλειο το 1982 και κάλυψε μια ανάγκη προσφύγων και των παιδιών τους που εγκαταστάθηκαν και ρίζωσαν εδώ μετά την Μικρασιατική καταστροφή το 1922.

Σκοπός του είναι η διατήρηση των ηθών και των εθίμων του πολιτισμού και της ιστορίας των Ελλήνων της Ανατολής.

Έχει 900 εγγεγραμμένα μέλη και στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο όπου υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη και κειμήλια.

Όλο αυτό το διάστημα των ετών η παρουσία του συλλόγου μας είναι αισθητή και κρατά ζωντανές τις μνήμες, με διαλέξεις, δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο και  σε άλλα έντυπα, παρουσιάσεις εκθέσεων και εκδόσεις βιβλίων σχετικού περιεχομένου.

Έχει δημιουργήσει 35μελή χορωδία καθώς και θεατρική ομάδα.

Συμμετέχει σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του έτους στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις του νησιού μας, προάγοντας τον πολιτισμό της Κρήτης και διατηρώντας τα ήθη και έθιμα του Ελληνισμού της Ανατολής.

• Παραδοσιακή Χορωδία ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Γιακουμάκη

\"\"

Η «Χορωδία Μικρασιατών Μεγάλου Κάστρου» ιδρύθηκε το 2013 από την Εταιρεία Ελληνικής  Γλώσσας και Μουσικής.

Στο ευρύτερο ρεπερτόριό της  περιλαμβάνονται μικρασιατικά παραδοσιακά τραγούδια. Αποτελείται από έμπειρους χορωδούς και γνώστες του Μικρασιατικού ρεπερτορίου.

Αν και νεοσύστατη, η Χορωδία έχει εμφανιστεί σε αρκετές εκδηλώσεις και συναυλίες μέχρι σήμερα, με τη συμμετοχή της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων, υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Γιακουμάκη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου και εκλεγμένο μέλος ΕΔΙΠ στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook