Χορταστικό ήταν το δεύτερο φιλικό του Εργοτέλη μέσα σε λίγες ημέρες στα Χανιά, αφού η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Πλατανιά στο γήπεδο του Μάλεμε. Αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση και για τις δυο ομάδες, που πλέον πάνε για… διακοπές.

Ο προπονητής του Εργοτέλη χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και πάλι και σίγουρα έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του πρώτου μέρους, όπου οι «μικροί» προηγήθηκαν με 2-0. Στο ίδιο διάστημα και ο Πλατανιάς έδειξε πολύ καλό πρόσωπο όντας αρκετά απειλητικός αλλά χωρίς να πετύχει γκολ.
Το παράδοξο ήταν ότι στο δεύτερο ημίχρονο που μπήκαν αρκετοί βασικοί για τον Εργοτέλη η χανιώτικη ομάδα συνέχισε να είναι καλή και πήρε την τιμητική φιλική ισοπαλία με δυο πανέμορφα γκολ από τον Προβατίδη και τον Μιρτσέτα.
Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε ο Αινίας Καλογέρης της Χερσονήσου που «τσεκάρεται» από τον Καραγεωργίου και που θα βρεθεί στο τουρνουά της ομάδας Κ20 στην Ολλανδία.
Από την άλλη ο Τίμος Καβακάς δοκίμασε τον Χανιώτη μέσο Αντώνη Μανουσάκη, που αγωνίζεται στο Περιφερειακό με τον Οδυσσέα Νυδρίου από την Λευκάδα και που ξεκίνησε την καριέρα του από την Παλαιόχωρα για να ακολουθήσουν ο Ερ. Παναθηναϊκός, ο Ερ. ΟΦΗ και ο ΠΑΟ Κρουσώνα. Ο Μανουσάκης αγωνίστηκε σε όλο το 90λέπτο και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Οι \”ερυθρόλευκοι\” των Χανίων θα συνεχίσουν μέχρι την Παρασκευή (20/5) τις προπονήσεις, ενώ την Τετάρτη (18/5) υπάρχει το ραντεβού της διοίκησης με τον προπονητή για να αποφασιστεί αν θα υπάρχει μέλλον στην συνεργασία τους.

Το φιλμ του αγώνα

9’ Τετ-α-τετ του Κατσικοκέρη με τον Καβουσάκη, το πλασέ του αποκρούεται από το νεαρό τερματοφύλακα.

12’ Ιδανική μπαλιά

14’ Καλό σουτ του Μαρτσάκη φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

18’ Εξαιρετική μπαλιά του Μαρτσάκη ο Κατσικοκέρης αποφεύγει τον Καβουσάκη αλλά φεύγει στα πλάγια και το πλασέ του αποκρούεται ξανά από τον γκολκίπερ του Εργοτέλη.

19’ Σουτ του Μπουχαλάκη μπλοκάρει ο Λιούρδης.

23’ Μπαλιά του Μανουσάκη σουτ του Κατσικοκέρη φεύγει άουτ.

25’ ΓΚΟΛ: Σουτ του Χαντί αποκρούει ο Λιούρδης και ο Δωματάς με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

31’ Μακρινό σουτ του Τζανή αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι ο Καβουσάκης.

32’ Σέντρα του Κατρανίτσα από πλεονεκτική θέση ο Μιρτσέτα σουτάρει άστοχα στέλοντας ψηλά άουτ την μπάλα.

42’ ΓΚΟΛ: Ο Σαρρής κερδίζει πέναλτι από τον Τζανή και το εκτελεί εύστοχα ο ίδιος παρά την προσπάθεια του Λιούρδη (0-2).

43\’ Καλό σουτ του Μανουσάκη καταλήγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι.

58’ Ευκαιρία για τον Πλατανιά με τον Μαρτσάκη όμως να σουτάρει πάνω στον Κατσικοκέρη και με τον Δερμιτζάκη εξουδετερωμένο.

59’ ΓΚΟΛ: Ο Προβατίδης με ωραίο διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή μειώνει σε 1-2.

69’ Καλό σουτ του Κατσικοκέρη φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

75’ Σουτ του Πιτσόκου αποκρούει ο Δερμιτζάκης στη συνέχεια ο Κατσικοκέρης στρώνει στον Μιρτσέτα, που σουτάρει άουτ.

77’ Ο Μπρούνο θα σουτάρει μέσα από την περιοχή και ο νεαρός τερματοφύλακας Δασκαλάκης λίγα λεπτά μετά την είσοδό του θα αποκρούσει εντυπωσιακά.

79’ Ατομική ενέργεια του Φρακουλάκη και πλασέ λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.

83’ ΓΚΟΛ: Απίστευτο γκολ για Μιρτσέτα που «κρέμασε» από μακρινή απόσταση τον Δερμιτζάκη για το 2-2.

85’ Σουτ του Καλογέρη άουτ.

86’ Ο Δερμιτζάκης αποκρούει το σουτ του Κατσικοκέρη και από το κόρνερ του Πιτσόκου ο νεαρός τερματοφύλάκας θα μπλοκάρει την κεφαλιά του Αθανασιάδη.

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λιούρδης (76’ Δασκαλάκης), Τσοντάκης (46’ Αθανασιάδης), Τζανής (66’ Γεωργόπουλος), Παληγεώργος, Κατρανίτσας (76’ Παπαδημητρίου), Πότσι, Μανουσάκης, Μαρτσάκης (62’ Πιτσόκος), Προβατίδης, Μιρτσέτα, Κατσικοκέρης.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης (46’ Δερμιτζάκης), Τζανακάκης (46’ Γιαλούσης), Σαρρής (46’ Σασιασβίλι), Κανδηλάκης (46’ Χίμπλινγκερ), Πρωτογεράκης (46’ Βισιο), Κυριακίδης (46’ Ολίσε), Μπουχαλάκης (46’ Κοζορώνης), Δωματάς (46’ Μπρούνο), Άλλα (61’ Φραγκουλάκης), Χαντί (46’ Καλογέρης), Χρυσοφάκης (46’ Βερπακόφσκις).

 

Λευτέρης Αντωνάκακης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook