Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Εταιρεία Τέχνης «Βιολέττα» συνδιοργανώνουν την θεατρική παράσταση με τίτλο, «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ».

Η πρώτη Θεατρική παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η παράσταση αποτελείται από επτά λαϊκές αφηγήσεις γυναικών της Ηπείρου οι οποίες αναφέρονται κυρίως στην περίοδο του 1940.  Την καταγραφή έχει κάνει η συγγραφέας Γεωργία Σκοπούλη.

Την επιλογή των κειμένων και τη θεατρική προσαρμογή έχει κάνει η Μαρινέλλα Βλαχάκη.

Αυτό ωστόσο που κάνει την συγκεκριμένη παράσταση ξεχωριστή, είναι η συνομιλία - συνύπαρξη της θεατρική τέχνης, με αυτήν του κινηματογράφου, που δημιούργησαν, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης και ο νέος σκηνοθέτης Γιάννης Κρητικός. 

Γυναίκες της γης, σημαδεμένες από τα στοιχεία της φύσης, την ανέχεια, τον πόλεμο, την ξενιτιά και την σκληρότητα των αντρών, μας μιλάνε για την ζωή τους, με λόγο λιτό, απέριττο, αληθινό, για μία άλλη Ελλάδα που σχεδόν έχουμε ξεχάσει.

Video παράστασης: Θοδωρής Παπαδουλάκης - Γιάννης Κρητικός.

Θεατρική προσαρμογή κειμένων – ερμηνεία: Μαρινέλλα Βλαχάκη.                              
Διασκευή δημοτικών τραγουδιών: Λεωνίδας Μαριδάκης                                         
Τραγούδι: Λεωνίδας Μαριδάκης, Δανάη Μπότικ.Συντονισμός εκδήλωσης: Κατερίνα Ζομπανάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Προαιρετικά τρόφιμα μακράς διαρκείας                                                                        για τα κοινωνικά παντοπωλεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.