Υλικά

• 1 κιλό σουπιές (με το μελάνι τους)
• 700 γρ. μάραθο, κομμένο στη μέση
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 80 γρ. μαραθόριζα
• 150 ml. νερό
• 150 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τις σουπιές προσεκτικά το σακουλάκι με το μελάνι, κρατώντας ένα για τη σάλτσα. Στη συνέχεια κόβουμε τις σουπιές σε μεγάλα κομμάτια. Σε πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκο & ξερό) και μόλις ξανθύνουν ρίχνουμε τη μαραθόριζα, το σκόρδο και τα μάραθα. Προσθέτουμε το νερό και κλείνουμε με καπάκι την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για 18- 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Σε εκείνο το σημείο ρίχνουμε το μελάνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε τις σουπιές και αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Προς το τέλος, βάζουμε το κρασί και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.