Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. συνεχίζει να διακρίνεται για την καινοτόμες υπηρεσίες του στην εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, αλλά και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου να αναβαθμίσει τις υποδομές του λιμένα και να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παράλληλα, έχει υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την διασύνδεση της κρουαζιέρας με την τοπική οικονομία μέσα από συνέργιες με τον εμπορικό κόσμο και τους παραγωγικούς φορείς του Νομού.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών έχουν εισαχθεί καινοτόμες υπηρεσίες με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (π.χ. HER City Guide mobile app, διαδραστικές εφαρμογές σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης & το ΙΤΕ, κλπ), αλλά και τεχνικές που προωθούν τον λεγόμενο «τουρισμό εμπειρίας».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την εξωστρεφή στρατηγική του Οργανισμού για την προσέλκυση νέων εταιρειών κρουαζιέρας, ιδιαίτερα στο τομέα του ‘homeport’, αποτέλεσαν σημαντικό αντικείμενο που έτυχε της προσοχής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αλλά και βραβεύτηκαν στα πλαίσια των Tourism Awards 2014.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συμπεριέλαβε στην ετήσια έκδοση της, με τίτλο: «Ανταγωνιστικότητα για Ανάπτυξη: Προτάσεις πολιτικής», τις προτάσεις του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗ, κ. Μπρα Ιω. στην ενότητα «Διεθνώς Ανταγωνιστικοί Κλάδοι», με τίτλο: «Προορισμός και ανταγωνιστικότητα στον τομέα της κρουαζιέρας».

Το σύνολο αυτής της δημοσίευσης στηρίζεται στις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο ΟΛΗ αλλά και στην εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. βραβεύτηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού Tourism Awards 2014, με το «χρυσό» (GOLD) βραβείο στην κατηγορία «Αριστεία ή Καινοτομία σε επίπεδο υπηρεσιών» (Excellence or Innovation in services:luxury, business, economy, savers) της ενότητας Travel & Transportation.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αναδεικνύει και επιβραβεύει τις κορυφαίες πρακτικές και τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων ή φορέων του τουρισμού (ξενοδοχεία, affiliations, εστιατόρια, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, Περιφέρειες, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, αεροδρόμια, λιμάνια, κλπ) στους τομείς του travel, του hospitality και leisure, κλπ.

Είναι εμφανές ότι η δραστηριότητα του ΟΛΗ για την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας και κυρίως η καινοτομία στην παροχή υπηρεσιών και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της παροχής «απλών» λιμενικών υπηρεσιών.

Επί της ουσίας οι ιδέες και οι πρακτικές του Οργανισμού αποτελούν πλέον πρότυπο για άλλες επιχειρήσεις του κλάδου και «εργαλείο» για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και για άλλες επιχειρήσεις της λιμενικής και τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και φορέων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η Διοίκηση του ΟΛΗ θα συνεχίζει με αποφασιστικότητα να επενδύει σε αυτή την στρατηγική και να αναδεικνύει την Κρήτη και την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά και τις παραγωγικές δυνατότητες και τα αξιοθέατα του προορισμού «Ηράκλειο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook