Την απρόσκοπτη και ενιαία εφαρμογή των κανονισμών και των κείμενων διατάξεων ζητεί ο βουλευτής ΔΗ.ΣΥ Ηρακλείου για την άνοδο στην SuperLeague από τη Football League και όχι διατήρηση ομάδας από την ανώτερη κατηγορία όπως προσπαθούν κάποιοι να μεθοδεύσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καθώς εκκρεμεί η διαδικασία για την έγκριση της άδειας συμμετοχής του ΟΦΗ την ερχόμενη Ποδοσφαιρική περίοδο στην Superleague μετά τον αποκλεισμό του Ηρακλή, καταγράφεται σύμφωνα με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, μια συντονισμένη προσπάθεια να «παρακαμφθεί» ο υπάρχων κανονισμός, να μην επικυρωθεί (και τυπικά) ο βαθμολογικός πίνακας, με σκοπό να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία ομάδα προς υποβιβασμό.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε από το ΔΣ της ΕΠΟ και το ΔΣ της Superleague να τηρηθεί στο ακέραιο η έως σήμερα απαραβίαστη αρχή ότι ομάδα που υποβιβάζεται σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα προαγωγής για την ίδια περίοδο και ότι τον αριθμό των ομάδων συμπληρώνουν αυτές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα βαθμολογίας της αμέσως επόμενης κατηγορίας. Ζητούμε πλήρη, απρόσκοπτη και ενιαία εφαρμογή των κανονισμών και των κείμενων διατάξεων και τη στήριξη σε αυτό όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου
».