Στην Νέα Αλικαρνασσό, σε μια περιοχή με έντονο το προσφυγικό στοιχείο, «βαριά» πολιτιστική κληρονομιά και υπερήφανους κατοίκους, βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δύναμη Πολιτών»

Στην κορυφή των αιτημάτων των κατοίκων είναι η επέκταση του σχεδίου πόλης, επέκταση η οποία εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες, κρατώντας σε ομηρεία ιδιοκτήτες οι οποίοι επιδιώκουν να αξιοποιήσουν νόμιμα αλλά και να μεταβιβάσουν τις περιουσίες τους.

«Ζητάμε επιτέλους την επέκταση του σχεδίου πόλεως. Είναι σημαντικό για εμάς, τις οικογένειες μας, το μέλλον μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι με τον κ. Λαμπρινό να απαντά ότι : «Οι επεκτάσεις του σχεδίου πόλης απαιτούν συγκροτημένη προετοιμασία, συντονισμένη δράση σε τεχνοκρατικό, μελετητικό και πολιτικό επίπεδο. Εμείς, ως «Δύναμη Πολιτών» θα αξιοποιήσουμε τον αυτοδιοικητικό μηχανισμό και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να γίνουν οι πολυπόθητες επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως».

Οι κάτοικοι, επίσης, έθιξαν το θέμα με το αεροδρόμιο σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί εγκαίρως μέριμνα για την αξιοποίηση του, μετά την παύση της λειτουργίας του, ώστε να μην επαναληφθεί η ιστορία εγκατάλειψης και αποδόμησης που ακολούθησε στην περίπτωση της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών.

Τέλος, τα μέλη της «Δύναμης Πολιτών» πρότειναν να αξιοποιηθεί η άυλη κληρονομιά της Νέας Αλικαρνασσού με την διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για τον «πατέρα της Ιστορίας» Ηρόδοτο καθώς και συνεδρίου για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook