Να σταματήσουν τα «μαγειρέματα» και να επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League, καλεί η Ένωση Ηρακλείου τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. 
Το γεγονός ότι, τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπαθούν να «σώσουν» τον Αστέρα Τρίπολης, με την αιτιολογία ότι ο Ηρακλής έπρεπε να είχε αποβληθεί από τα μέσα της χρονιάς, ανάγκασε την ΕΠΣΗ και τον πρόεδρο Νίκο Τζώρτζογλου, να στείλει νέα επιστολή, κάνοντας γνωστό πως οι παρατυπίες του Ηρακλή, ναι μεν πρέπει να τιμωρηθούν, ωστόσο η τιμωρία δεν αφορά την αλλαγή των κανονισμών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ: 

\”Κύριε Πρόεδρε

Μετά την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, με συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα, στο αίτημα της SUPERLEAGUE, για κατάληψη της τελευταίων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα, των ομάδων που δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής, στο επόμενο πρωτάθλημα, απόφαση που επανέλαβε το Δ.Σ. της ΕΠΟ, μετά την ίδια απόφαση που είχε λάβει, τον Αύγουστο του 2010 και την σχετική όμοια απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που ουσιαστικά εφάρμοσε τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου( άρθρα 4 και 27), αιφνιδίως πληροφορηθήκαμε, μία νέα ¨προσπάθεια¨, η οποία φέρει την σφραγίδα της, κατά τα άλλα συμπαθούς, ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
Με αφορμή αυτή τη φορά άλλη αιτιολογία, αυτήν της παραποιημένης ασφαλιστικής ενημερότητας της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, επιχειρείται, με διάφορα νομικίστικα τεχνάσματα, να παραβλεφθεί το ισχύον από πολλών ετών νομικό καθεστώς, ότι ¨ομάδα που υποβιβάζεται, σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα προαγωγής, για την περίοδο που υποβιβάσθηκε. Αν προκύψει θέμα συμπλήρωσης του αριθμού των ομάδων, αυτές προέρχονται από τον πίνακα της βαθμολογίας της αμέσως κατώτερης κατηγορίας¨. Η παραπάνω βασική αρχή ισχύει διαχρονικά και ειδικότερα τα τελευταία 20 χρόνια, ουδέποτε παραβιάσθηκε.
Η δήθεν μη επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, ουδόλως μπορεί να επηρεάσει και να ανατρέψει τον πιο πάνω βασικό κανόνα, όταν μάλιστα το πρωτάθλημα έχει τελειώσει από 17-4-2011, υπάρχει διαμορφωμένος βαθμολογικός πίνακας, η δε επικύρωση αυτού του βαθμολογικού πίνακα, είναι τυπική, διαδικαστικού χαρακτήρα, πράξη, που πανηγυρικά έρχεται να επιβεβαιώσει, τον ήδη διαμορφωμένο βαθμολογικό πίνακα.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κάνουμε γνωστό ότι, εφ όσον αποδειχθεί ότι ορισμένες ομάδες, χρησιμοποίησαν παραποιημένα έγγραφα, προκειμένου να πετύχουν έννομες σχέσεις, σαφώς και θα πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις, οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα και οι οποίες, κατά την άποψη μας, πρέπει στις περιπτώσεις αυτές, να γίνουν αυστηρότερες.
Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την επιχειρούμενη αλλαγή του υπάρχοντος κανονισμού( γιατί ουσιαστικά περί αλλαγής του κανονισμού πρόκειται).

Κύριε Πρόεδρε

Σας καλούμε άμεσα να παρέμβετε, προκειμένου να εφαρμοσθούν οι κανονισμοί. Δεν ζητάμε χάρη, ζητάμε το αυτονόητο. Την πιστή εφαρμογή των κανονισμών. Ολόκληρες περιφέρειες, σε όλη την επικράτεια, δεν σας ζητούν να παρέμβετε προς όφελος τους. Σας ζητούν να πράξετε το αυτονόητο. ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Κάθε τι άλλο, όχι μόνον θα μας βρει αντίθετους, αλλά θα μας βρει στον αγώνα, προκειμένου σε κάθε περίπτωση, να εφαρμοσθεί ο κανονισμός.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook