Και τυπικά πλέον \”σφραγίστηκε\” η συμφωνία μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, η οποία αναμένεται να αποσυμφορήσει χωροθετικά τις υπηρεσίες του λιμεναρχείου.

Σήμερα διαβιβάστηκε και επισήμως η απόφαση βάσει της οποίας το δημοτικό λιμενικό ταμείο θα παραχωρήσει στο κεντρικό λιμεναρχείο 2 γραφεία και την αίθουσα συσκέψεων στο κτήριο που πρόκειται να ανεγερθή στο διπλανό χώρο.

Σε περίπτωση που επιχειρηθεί μεταφορά του Λιμεναρχείου Χανίων στη Σούδα, τότε αίρεται η απόφαση παραχώρησης.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης:

\”Το δημοτικό λιμενικό ταμείο έχει κατεδαφίσει το όμορο κτήριο του λιμεναρχείου Χανίων και είναι στη διαδικασία να υπογράψει σύμβαση για την ανέγερση νέου κτηρίου. Είχαμε κάνει συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενάρχη Χανίων και είχαμε αποφασίσει ότι προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου που στεγάζεται σε ένα κτήριο το οποίο  δεν είναι κατάλληλο, να δώσουμε 2 υπερσύγχρονα γραφεία, ένα για το λιμενάρχη και ένα για τον υπολιμενάρχη καθώς και την αίθουσα συσκέψεων. Η παραχώρηση κατά χρήση γίνεται δωρεάν με την προϋπόθεση ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων θα παραμείνει στον ενετικό λιμένα. Το λιμάνι των Χανίων είναι ο φυσικός χώρος που χρειάζεται αστυνόμευση ενώ η Σούδα έχει κι άλλες δυνατότητες ασφάλειας και πολύ πιο λίγη κίνηση τις βραδυνές ώρες. \”

Ικανοποιημένος από την απόφαση αυτή, ο Λιμενάρχης Χανίων τόνισε:

\”Με την απόφαση του λιμενικού ταμείου ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της υπηρεσίας μας για την αποσυμφόρηση των στεγαστικών αναγκών που υπάρχουν στο κτήριο. Θα εξυπηρετήσει και εμάς και τους συναλλασσόμενους πολίτες. Ευχαριστούμε το δημοτικο λιμενικό ταμείο γι\’ αυτή την απόφαση.\”

Οι εργασίες της πλήρους κατεδάφισης του χώρου θα ολοκληρωθεί σε 2-3 μέρες και από εκεί και πέρα ο νέος εργολάβος θα αναλάβει τη χειμερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο, που θα στεγαστεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων κατεδαφίστηκε, λόγω στατικής ανεπάρκειας. Η μελέτη του νέου κτηρίου έχει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) και τη σύμφωνη γνώμη του Γ.Ε.Ν. και του Υ.Ε.Ν, ενώ η σύμβαση για την ανέγερση του νέου κτιρίου θα έχει υπογραφεί σε διάστημα τριών μηνών.

Το νέο κτίριο, που θα κατασκευαστεί, θα συνδέει με μία εσωτερική στοά το παραλιακό μέτωπο με την οδό Αφεντούλιεφ και σε αυτό θα παραμείνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων για όσο καιρό του παραχωρηθεί από τη σχετική σύμβαση, που θα υπογραφεί με το Υ.Ε.Ν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook