Την ικανοποίησή τους εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι επαγγελματίες αλιείς του Ρεθύμνου για τη μετάθεση του ορίου αλιείας των τρατών, στον κόλπο του Ρεθύμνου, από το ένα στο ενάμισι μίλι.

Παράλληλα ευχαριστούν τον κ. Μ. Όθωνα για τη συμβολή του ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν πως μπορούν να γίνουν και άλλα βήματα για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου του Ρεθύμνου.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

\”Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων του Νομού Ρεθύμνου, ευχαριστεί τον υφυπουργό κ Μανόλη Όθωνα, για τη συμβολή του, στην μετάθεση του ορίου Αλιείας των Τρατών, στον κόλπο της Ρεθύμνης, από το ένα στο ενάμισι μίλι.

Η συμβολή του κ Όθωνα, στην μετάθεση αυτή, ήταν, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε καθοριστική και αυτό συνάγεται και από το γεγονός ότι σε όλη την υπόλοιπη δυτική ακτογραμμή της Κρήτης, το όριο του ενός μιλίου, διατηρήθηκε ως έχει.

Ευχαριστεί επίσης το Ρεθυμνιακό Λαό, που συμπαραστάθηκε στον αγώνα των Αλιέων, που ήταν αγώνας και όλων των Ρεθυμνιωτών, μια και η υποβάθμιση και καταστροφή της θάλασσας, μας αφορά όλους μας. Στα πλαίσια αυτά η εξαίρεση της ακτογραμμής του Ρεθύμνου, δείχνει ότι οι αγώνες, για ζητήματα όπως το παραπάνω, ποτέ δεν πάνε χαμένοι.

Συγκεκριμένα, η χθεσινή απόφαση του Υπουργού του ΥΘΥΝΑΛ κ Διαμαντίδη, παρόλο που ουσιαστικά δεν εφαρμόζει τον υποχρεωτικό κανονισμό 1967/2006 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα όρια Αλιείας των συρόμενων εργαλείων, αλλά αντίθετα αφήνει το 75% των ακτών της Χώρας, στο έλεος των Τρατάρηδων, μεταθέτει το όριο αλιείας με Τράτα στον κόλπο του Ρεθύμνου, από τη Σούδα, μέχρι και το Πάνορμο, από το ένα στο ενάμισι μίλι.

Ο σύλλογος μας εκτιμά ότι αυτό είναι το πρώτο δειλό, αλλά θετικό βήμα, για τη διατήρηση του θαλάσσιου πλούτου του Ρεθύμνου και πιστεύει ότι μπορούν να ακολουθήσουν και άλλα, με δεδομένο και το ότι η διαχείριση της αλιείας έχει περάσει πλέον, από την Νομαρχία, που πολύ λίγα έκανε για το ζήτημα αυτό τα περασμένα χρόνια, στο Δήμο του Ρεθύμνου, που έχει και τη δυνατότητα και την θέληση να ασχοληθεί με το θέμα.\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook