Μητέρα για πρώτη φορά, η 34χρονη Βρετανίδα Tracy Godwin, κράτησε στα χέρια της τον νεογέννητο γιο της Tom για 46 λεπτά, μέχρι που το μωρό πέθανε… Δεν είχε δίπλα της κανέναν νοσηλευτή ή γιατρό, να βοηθήσει τον Tom να ζήσει ή την ίδια να αντιμετωπίσει τη μεγάλη δοκιμασία που ζούσε.
Ο Tom γεννήθηκε στην 23η εβδομάδα της κύησης και για την ακρίβεια 22 εβδομάδων και 2 ημερών στο Southend Hospital του Essex, τον Μάρτιο του 2010. Αλλά η κλινική εφαρμόζει πολιτική μη ανάνηψης μωρών που γεννιούνται πριν συμπληρώσουν τις 23 εβδομάδες.

Κανείς όμως δεν το εξήγησε αυτό στην Godwin που το έμαθε έξι εβδομάδες μετά. Η κλινική απολογήθηκε αποδεχόμενη το λάθος της και αυστηροποιώντας τους κανόνες για την εκπαίδευση του προσωπικού της ούτως ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την έρευνα που ακολούθησε, το νοσοκομείο είχε κάνει λάθος χειρισμούς σε τέσσερις «φάσεις» της νοσηλείας της 34χρονης με αποκορύφωμα την απουσία παιδιάτρου τόσο κατά τη γέννα όσο και πριν ώστε να εξηγήσει στην μέλλουσα μητέρα την πολιτική του νοσοκομείου στα πρόωρα μωρά.

«Μου ζήτησαν συγγνώμη», τόνισε η Godwin στη Daily Mail, «η έρευνα ολοκληρώθηκε αλλά δεν θα φέρει πίσω τον Tom.

\"\"

Ήταν πολύ δύσκολα αυτά τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του γιου μου σε αυτές τις τρομακτικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι σημαντικό και για τη μνήμη του γιου μου».

Η 34χρονη ένιωσε ικανοποίηση κυρίως από την εφαρμογή νέων διαδικασιών με στόχο να μην ξανασυμβεί αυτό που συνέβη στην ίδια και το παιδί της. «Καμία άλλη μητέρα να μην περάσει αυτό που πέρασα, αυτό είναι κάτι θετικό», σημειώνει.

Η Godwin είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη έως τον 5ο μήνα αλλά στην 22η εβδομάδα ένιωσε έναν οξύ πόνο- είχε αρχίσει η διαδικασία τοκετού.

Υπέμενε τρεις μέρες τον πόνο και τις συσπάσεις, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, όταν της είπαν πως το μωρό της δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιβιώσει αν γεννηθεί στην 23η εβδομάδα. Εκείνη είπε πως θα έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να το κρατήσει στη ζωή.

Τελικά ο Tom γεννήθηκε όταν μια μαία έσπασε τα νερά της Tracy και παρότι είχε βάρος μόλις μισό κιλό και δυσκολευόταν με την αναπνοή του, κανείς δεν βρισκόταν στο πλευρό τους.

Η 34χρονη ζήτησε βοήθεια, ζήτησε να μάθει γιατί δεν υπήρχε θερμοκοιτίδα στο δωμάτιο, ωστόσο από το νοσοκομείο αρνήθηκαν να μεταφέρουν το βρέφος στη μονάδα νεογνών και τελικά το αγοράκι πέθανε στην αγκαλιά της μαμάς του 46 λεπτά μετά…

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook