Σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Χανιά 100/5 – Ενωμένοι Χανιώτες» κ. Άρης Παπαδογιάννης, συνοδευόμενος από μέλη της πρωτοβουλίας, συναντήθηκε στο παλιό λιμάνι με εκπροσώπους των επιχειρηματιών της παλιάς πόλης των Χανίων. 
Ο κ. Άρης Παπαδογιάννης άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τα δικαιολογημένα παράπονα των επιχειρηματιών και επεσήμανε ότι τα προβλήματα της παλιάς πόλης δεν περιορίζονται μεταξύ κατοίκων και καταστηματαρχών αλλά είναι σύνθετα και για την αντιμετώπισή τους απαιτείται «κοινωνική συναίνεση», δηλαδή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων.
Στη συνέχεια ανέπτυξε τις θέσεις της πρωτοβουλίας, αλλά και συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις, που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την παλιά πόλη και το λιμάνι των Χανίων.
Πρόκειται για έργα και επεμβάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά και των επιχειρηματιών της παλιάς πόλης και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν λύσεις για τους χώρους στάθμευσης, την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αλλά και την προβολή και περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Πέραν των άλλων, ο κ. Άρης Παπαδογιάννης τόνισε τον σημαντικό ρόλο που θα έχουν την επόμενη μέρα στον Δήμου οι νέες τεχνολογίες και περιέγραψε συγκεκριμένες πλατφόρμες που έχουν σχεδιασθεί για να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη, στην ουσιαστικότερη καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, την προβολή των επιχειρήσεων του Δήμου και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω της αύξησης των πωλήσεων σε ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, Ελληνικό και διεθνές.
Επιπλέον επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας ένταξης της παλιάς πόλης στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, που ο ίδιος ξεκίνησε αλλά δεν έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια, ενώ δεσμεύτηκε να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να δοθεί συνολική λύση σε μια σειρά θεμάτων που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook