Σας ενημερώνουμε οτι την Πέμπτη 10 Απριλίου και την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα παραμείνει κλειστό λόγω απεργίας των Υπαλλήλων του, συμμετέχοντας στην πανελλήνια κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων.
Ως εκ τούτου, το διάστημα αυτό, δεν θα καταστεί δυνατό να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου, από τις υπηρεσίες του φορέα.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου αναφέρουν τα εξής:

\”Φίλε επιχειρηματία,

Οι εργαζόμενοι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ζούμε καθημερινά την αγωνία σου να επιβιώσεις.
Βιώνουμε όπως και εσύ το ασταθές, γραφειοκρατικό, ανακόλουθο οικονομικό σύστημα, που ποινικοποιεί τη δουλειά όλων.
Εκφράζουμε καθημερινά και επίσημα με εκατοντάδες επιστολές και παραστάσεις προς τα υπουργεία την ανάγκη για ριζοσπαστικές αλλαγές χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα.
Εμείς οι εργαζόμενοι πρώτοι υποστηρίξαμε τη δημιουργία ενός Μητρώου επιχειρήσεων – ΓΕΜΗ – για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΕΥΕΛΙΞΙΑ, σχεδιασμένο στα μέτρα του επιχειρηματία.
Αντί για αυτό δημιουργήθηκε το χρονοβόρο απαρχαιωμένο και αναποτελεσματικό μηχανογραφικό σύστημα – ΓΕΜΗ.
Για τρία χρόνια χωρίς βοήθεια και επαρκή εκπαίδευση από την Πολιτεία, δώσαμε την ψυχή μας στη χρήση του συστήματος αυτού, που απορρόφησε κάθε ζωτικό ανθρώπινο και οικονομικό πόρο των Επιμελητηρίων και τελικά αύξησε την γραφειοκρατία.

Φίλε επιχειρηματία,

Θέλουμε το Επιμελητήριο Ηρακλείου να συνεχίσει το έργο του υποστηρίζοντας τα μέλη του – όλους εσάς – με δράσεις που θα βοηθήσουν τις εξαγωγές, την καινοτομία, την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την ενημέρωση και την κατάρτιση εργαζομένων.
Ο επιμελητηριακός θεσμός πρέπει να παραμείνει ζωντανός, να ενισχυθεί και να εκσυγχρονιστεί, γιατί τώρα οι επιχειρήσεις έχουν περισσότερες ανάγκες για να επιβιώσουν.
Παρόλα αυτά, σήμερα, έντεχνα σχεδιάζεται, μέσω της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής, ο παροπλισμός του μοναδικού θεσμικού εκπροσώπου των επιχειρήσεων, που χωρίς επιβάρυνση του δημοσίου, παράγει αναπτυξιακό έργο.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πιστεύουμε ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από μια αποκεντρωμένη, συντεταγμένη ανάπτυξη και τα Επιμελητήρια έχουν τα εφόδια να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό,

ΖΗΤΟΥΜΕ:

• την απρόσκοπτη λειτουργία του έργου στήριξης της επιχειρηματικότητας χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και παλαιοκομματικές λογικές
• τη διασφάλιση της υφιστάμενης δομής και λειτουργίας
• την έμπρακτη αποδοχή από την Πολιτεία του ρόλου των Επιμελητηρίων ως μοχλού ανάπτυξης
• την απλούστευση των παρεχομένων υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα
• την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού για υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας με αναπτυξιακό προσανατολισμό.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook