Τελευταία ενημέρωση: 1:44

Βγήκε απόφαση της Περιφεριεακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, που αφορά στα σχολεία στα οποία θα γίνει αναπλήρωση των χαμένων, λόγω καταλήψεων διδακτικών ωρών, κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, μια απόφαση για την οποία ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με αυτήν σε 42 σχολεία του Ηρακλείου, 13 των Χανίων, 4 του Ρεθύμνου και 12 του Λασιθίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Δείτε εδώ όλη την απόφαση με τα σχολεία ανά νομό και τις ακριβείς ημέρες των αναπληρώσεων.

Αρχικές πληροφορίες, ανέφεραν ότι σε καποια σχολεία της Κρήτης, στα οποία οι καταλήψεις διήρκησαν μεγάλο χρονικό διάστημα, θα επιμηκυνθεί το σχολικό έτος, όμως στην απόφαση δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Η επίσημη ανάρτηση των πινάκων για τα σχολεία όλης της Κρήτης, καθυστέρησε καθώς σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπήρξαν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον αριθμό των σχολείων στα οποία θα ισχύσει το μέτρο αλλά και μείωση στον αριθμό των ημερών αναπλήρωσης.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα το πρωί, στο Flashnews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκης, ανέφερε ότι η αναπλήρωση μαθημάτων στις διακοπές του Πάσχα είναι ένα δυσάρεστο μέτρο τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς, όμως το Προεδρικό Διάταγμα δεν μπορεί να αγνοηθεί και θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Όπως εξήγησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μανούσος Μαραγκάκης, με το υφιστάμενο πλαίσιο, από τις 16 Δεκέμβριου του 2013, οπότε και δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα, η αναπλήρωση των μαθημάτων γίνεται μόνο στις διακοπές του Πάσχα, ενώ προβλέπεται και επέκταση του σχολικού έτους σε σχολικές μονάδες στις οποίες χάθηκαν, για οποιοδήποτε λόγο, ώρες μαθημάτων. Τα σχολικά συμβούλια μετά από συνεδρίαση υπέβαλαν τις εισηγήσεις τους στους Διευθυντές των Σχολείων για τον τρόπο που θα καλύπτονταν οι χαμένες, λόγω των καταλήψεων, ώρες.

Οι Διευθύνσεις των σχολείων στη συνέχεια απέστελναν τις εισηγήσεις τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και με βάση αυτές εκδόθηκε η απόφαση για τα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν και το Πάσχα.

Στάση εργασίας από καθηγητές στο Ηράκλειο

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εξέδωσε δριμεία ανακοίνωση (δείτε εδώ) με την οποία από τη μια στρέφεται εναντίον του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Κλινάκη, επιρρίπτοντάς του προσωπικές ευθύνες για την εφαρμογή του μέτρου και από την άλλη γνωστοποιεί ότι την Παρασκευή προχωράει σε κινητοποιήσεις με στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης (11-2) και τις τρεις πρώτες της απογευματινής

Ταυτόχρονα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μμ στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Σημειώνεται ότι πανελλαδικά, μέχρι στιγμής αποφάσεις για αναπλήρωση μαθημάτων τις τρεις ημέρες του Πάσχα έχουν λάβει οι εξής περιοχές: Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊας, Ηλείας, Δράμα, Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Καβάλα, Ξάνθη Έβρο Ροδόπη

Ελένη Ζουμαδάκη
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook