Την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό \”Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης\” με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Μ.Κριτσωτάκη, γνωστοποίησε ο Χανιώτης οικονομολόγος κ.Γιάννης Χίνος.
Σε ανοιχτή επιστολή του, ο κ.Χίνος αναφέρει τα εξής:
 
\”Αγαπητοί συμπολίτες,
Συναισθανόμενος την κρισιμότητα της εποχής μας, είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως όλοι πρέπει να συμβάλουμε προκειμένου να βγούμε το ταχύτερο δυνατό από αυτόν τον καταστροφικό φαύλο κύκλο που ζούμε, ειδικά την τελευταία πενταετία. Ένα φαύλο κύκλο που προτάσσει την ευημερία των αριθμών αντί της ευημερίας των πολιτών και των κοινωνιών.
Η αντίληψη που αιωρείται ότι οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές δεν πρέπει να έχουν πολιτικό χαρακτήρα προέρχεται από αυτούς που τόσα χρόνια με πράσινα και μπλε καράβια κατεύθυναν τους ψηφοφόρους. Ιδιαίτερα σε περιόδους βαθιάς κρίσης όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις πρέπει να έχουν πολιτικό χαρακτήρα, αφού αφορούν όχι μόνο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη αλλά την ίδια του την επιβίωση.
Όλοι καμαρώνουμε ότι ζούμε στον ομορφότερο τόπο του κόσμου, που όμως δυστυχώς επαναπαυόμαστε σε αυτή την διαπίστωση. Έτσι αφήσαμε την Περιφερειακή ενότητα Χανίων να παραμένει διοικητικά ως το παραπαίδι της Κρήτης, με ελάχιστο προγραμματισμό, με ανύπαρκτο συντονισμό ενεργειών. Διεκδικήσεις που με σεβασμό στον τόπο, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας. Δυστυχώς η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό αλλά και η επίλυση του χωροταξικού σχεδιασμού παραμένουν εδώ και χρόνια στο επίπεδο των διαπιστώσεων όπως και πολλά άλλα σημαντικά θέματα των Χανίων, που περισσότερο από ποτέ επιβάλουν την συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση.
Πεποίθηση μου είναι ότι την αποτελεσματικότητα την φέρνουν οι ομάδες και όχι οι μεμονωμένες προσπάθειες. Ομάδες με μέλη έντιμα, ηθικά, εργατικά, ικανά και με αντίληψη που θα ιεραρχεί σωστά τις κοινωνικές ανάγκες. Σε μια ομάδα με αυτά τα χαρακτηριστικά μου έκανε τη τιμή να με συμπεριλάβει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Αγοραστάκης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Με αυτή την μεγάλη ομάδα της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης θα αγωνιστούμε για να μην παραμείνει η Περιφέρεια Κρήτης ένας απλός διαχειριστής των κρατικών – κυβερνητικών επιλογών. Αλλά να είναι ο καπετάνιος που θα πάρει το τιμόνι του νησιού μας στα χέρια του, κτίζοντας, διεκδικώντας αλλά κυρίως υλοποιώντας προσπάθειες που θα κάνουν τα παιδιά μας να καμαρώνουν και όχι να ντρέπονται για την καταγωγή τους.
Για μια Κρήτη οδηγό και όχι ουραγό των εξελίξεων συντασσόμαστε με την Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης, επιλέγοντας για Περιφερειάρχη Κρήτης τον Μιχάλη Κριτσωτάκη και Αντιπεριφερειάρχη Χανίων τον Γιώργο Αγοραστάκη. 
Γιάννης Χίνος\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook