Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Ευτύχης Βλαχάκης. 
Ο Βαν -με αυτό το όνομα έγινε γνωστός στην Αμερική- έφυγε από την πατρίδα του τα Χανιά σε ηλικία 17 ετών. Με λίγα δολάρια στην τσέπη αναζήτησε το αμερικανικό όνειρο και το πέτυχε και με το παραπάνω.
Σπούδασε χημικός δουλεύοντας και σαν σερβιτόρος και το 1967 ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στην παραγωγή καλλυντικών, αφού ήδη είχε εργαστεί ως χημικός και διευθυντής εργοστασίου στην Madisson Chemical για περίπου 10 χρόνια.
Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, δημιούργησε μια αυτοκρατορία στα οικολογικά απορρυπαντικά.

Η εταιρία του «Earth Friendly» κατέχει πέντε εργοστάσια σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ τα προϊόντα του εξάγονται σε Καναδά, Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν και Ιαπωνία.

Η ζωή του έγινε ταινία πέρυσι το καλοκαίρι…Το «Green Story» ακολούθησε τη ζωή του από τις εποχές της ανέχειας στα Χανιά μέχρι την κατάκτηση της κορυφής στις ΗΠΑ. 
Ο Ευτύχης Βλαχάκης ποτέ δεν ξέχασε στην Ελλάδα και ένα από τα όνειρά του ήταν επέκταση των επιχειρήσεων του στην πατρίδα του, ένα σχέδιο που είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά από πέρυσι το καλοκαίρι. Ένα όνειρο που ίσως θελήσουν να πραγματοποιήσουν τα παιδιά του. 
Η ξαφνική απώλειά του σε ηλικία 79 ετών, αποτελεί πλήγμα για την οικογένειά του και την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ. 
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook