Όλοι θέλουν να δανείσουν στην Ελλάδα – Στα 17 δισ. οι προσφορές

– Σχεδόν στο επταπλάσιο η υπερκάλυψη- Εκλεισε το βιβλίο προσφορών – Τα τελικά στοιχεία της νέας έκδοσης πενταετών ομολόγων – Τόμσεν: Σημαντικός σταθμός για την Ελλάδα
Το ποσό των 3 δισ ευρώ άντλησε τελικά η ελληνική δημοκρατία με επιτόκιο 4,95% κατά την διάρκεια της σημερινής έκδοσης του 5ετους ομολόγου , η πρώτη μετά την ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μάλιστα δεν αποκλείεται μελλοντικά και η έκδοση 3ετους η 7ετους ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewmoney.gr το βιβλίο προσφορών έκλεισε και η έκδοση υπερκαλύφθηκε με προσφορές 20 δισ ευρώ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διά του εκπροσώπου του στην τρόικα Πολ Τόμσεν, χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδα στις αγορές κάνοντας λόγο για «σημαντικό σταθμό».
Χθες το απόγευμα ο υπουργός των Οικονομικών μετά από συνάντηση που είχε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά έκανε λόγο γι ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις τονίζοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την Πέμπτη με το κλείσιμο του βιβλίου των αγορών.

Το ερώτημα όμως είναι τι θα γίνει θα γίνει από εδώ και στο εξής. Κυβερνητική πηγή δεν αποκλείεται το επόμενο βήμα της Ελλάδας να είναι η έκδοση 3ετους η 7ετους ομολόγου αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των αγορών. Η ίδια πηγή δηλώνει ότι «Ότι δείξουν οι αγορές. Γι αυτό δεν εφησυχάζουμε, ούτε πανηγυρίζουμε. Το να μεμψιμοιρούμε όμως είναι έγκλημα, όπως κάνουν μερικοί. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε. Ενώ οι αγορές έχουν αυτή την πορεία, δεν βγήκαμε να πανηγυρίσουμε. Επαναλαμβάνω ότι δεν εφησυχάζουμε. Δεν εφησυχάζουμε, δεν πανηγυρίζουμε, αλλά να μεμψιμοιρούμε και να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε το άσπρο μαύρο είναι έγκλημα.»

Επίσης οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν την έκδοση 12 μηνών εντόκων γραμμάτιων . Όπως εξηγούν: « Δεν είναι κάτι που το έχουμε αποκλείσει. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια δεύτερη προσέγγιση, η οποία βασικά θα προσεγγίζει το retail πια, το οποίο πιθανόν να προσφερθεί σε νοικοκυριά –να το πω έτσι- και όχι σε θεσμικούς.»

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook