Έντονη δυσφορία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με πηγές.

Το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο γεμάτο με 75 κιλά εκρηκτικής ύλης εξερράγη στην οδό Αμερικής, σε έναν από τα πλέον -υποτίθεται- φυλασσόμενα σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας, και μάλιστα 24 ώρες πριν την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικά, η χρονική συγκυρία, με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την έλευση της γερμανίδας καγκελαρίου θα έπρεπε να σημαίνει τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας ειδικά σε σημεία όπως η Τράπεζα της Ελλάδας. Αντ αυτού οι τρομοκράτες έδρασαν ανενόχλητοι σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της τράπεζας της Ελλάδας, χωρίς να δώσουν καν σημασία στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας που βρίσκονται παντού σε εκείνα τα σημεία.

Η ευκολία με την οποία έδρασαν προκαλεί πολλά ερωτήματα αλλά και φόβους για το τι θα γίνει αν την επόμενη φορά δεν υπάρχει προειδοποιητικό τηλεφώνημα... Και όλα αυτά ενώ – και πάλι υποτίθεται – τους τελευταίους μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έπρεπε να σε επαγρύπνηση μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και των Μαζιώτη-Ρούπα.

protothema.gr