Το πρωί της Πέμπτης 9 Απριλίου και λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεγράφη και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο λύνεται η εκκρεμότητα που υπήρξε με το θέμα των εδρών των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Τάξης και Ασφάλειας.
Πρόκειται για το διαβόητο άρθρο 30, το οποίο είχε αποσυρθεί από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ.Δένδια κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου της αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. 
Όμως για να πραγματοποιηθούν οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις των νέων επικεφαλείς στις νέες Υπηρεσίες που δημιουργούνται με την αναδιοργάνωση, έπρεπε να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα.
Έτσι στο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο παρουσιάζει το Flashnews.gr, αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά πως :

« Οι Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Ασφάλειας εδρεύουν όπου και οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Περιφέρειας που λειτουργούσαν μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 4249/2014 (Α΄ 73)»

Επομένως η έδρα των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Τάξης και Ασφάλειας στην Κρήτη, παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου ήταν και η έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
Επίσης με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, ορίζεται πως οι Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Τάξης και Ασφάλειας της Κρήτης, θα είναι αρμόδιες και για το Νότιο Αιγαίο.

Ο ακριβής τίτλος θα είναι: 
Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Τάξης Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.
Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ασφάλειας Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.
Τέλος καθορίζεται πως « οι Γενικοί Επιθεωρητές των Κλάδων Τάξης και Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας φέρουν το βαθμό του Αντιστρατήγου ή του Υποστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας»
\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook