Την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Τζανφράνκο Φίνι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere Adriatico, ο Φίνι, επικεφαλής του κόμματος «Λαός και Ελευθερία», τόνισε ότι «ασφαλώς, συμμερίζεται τις απόψεις των μελών του κόμματός του, που έχουν εκφρασθεί δημοσίως υπέρ της παραίτησης του μεγιστάνα-πρωθυπουργού».

«Η πολιτική εξουσία δεν πρέπει να φοβάται ότι οι έρευνες των εισαγγελέων θα μειώσουν την ισχύ και την κυριαρχία της. Αν μέσα στο όλο σύστημα υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις, πρέπει να μπορούν να έλθουν στο φως. Κάτι τέτοιο ευνοεί, πρώτα απ’ όλα, την ποιότητα της δημοκρατικής ζωής», σημειώνει.

Σύμφωνα όμως με τον Τζανφράνκο Φίνι, «ο προβληματισμός και ο ανοικτός διάλογος, στο εσωτερικό της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, υπέστησαν μια βίαιη καταστολή».

Στον Φίνι, απάντησε ο πρόεδρος των βουλευτών του κεντροδεξιού «Λαού της Ελευθερίας», Φαμπρίτσιο Τσικίτο: «Ο πρόεδρος της βουλής, με το αίτημά του αυτό, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι δεν είναι αμερόληπτος. Κατά συνέπεια, είναι ο ίδιος που πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμά του, και να συνεχίσει ανοικτά, χωρίς θεσμικές προστασίες, τον πολιτικό του αγώνα».

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook